Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Podelitev priznanj za 30 let dela na železnici

7. junija, 2019

2. junija praznujemo dan železničarjev v spomin na prihod prvega vlaka v naše kraje pred 173-imi leti.

Ta dan praznujemo od leta 1996, ko je Vlada Republike Slovenije sprejela naslednji sklep: »Na podlagi 21. člena zakona o Vladi Republike Slovenije je Vlada Republike Slovenije na 223. seji dne 12. decembra 1996 sprejela naslednji sklep: V Republiki Sloveniji se za dan železničarjev določi 2. junij, dan prihoda prvega vlaka na slovensko ozemlje. Podpis: Predsednik vlade dr. Janez Drnovšek«.

V petek, 31. maja 2019, je bila pred hotelom Aqua Roma v Rimskih Toplicah slovesnost s podelitvijo spominskih priznanj za 30-letno delo na železnici.

V kulturnem programu so sodelovali ŽKUD Tine Rožanc, godba SŽ in ansambel Okrogli muzikanti.

V pozdravnem nagovoru je generalni direktor SŽ Dušan Mes poudaril, da je to velik praznik železnic. Zaposleni, ki so zvesti železnicam 30 let, so preživeli lepe in tudi težje trenutke v našem podjetju. Po mnenju generalnega direktorja pa je v zadnjem času lepših trenutkov več. Z veseljem je povedal, da je stanje v podjetju stabilno in da dobro poslujemo, kar se odraža tudi v prejemkih in nagradah, ki jih zaposleni dobijo za opravljeno delo. V zadnjem času se na železnicah veliko obnavlja, kupujejo se nove potniške garniture, novi tovorni vagoni in lokomotive. Želi si, da bi se obnavljale tako glavne kot tudi stranske proge in bi nazaj na vlake znova pritegnili več potnikov in še več tovora.

Sledila je podelitev ur in plaket vsem letošnjim jubilantom. In nato pogostitev ter prijetno druženje in pogovori z nekdanjimi sošolci, ki so sedaj že tri desetletja zvesti železnicam.

V naslednji številki glasila Prometnik, pa boste lahko prebrali izjave nekaterih slavljencev ter misli generalnega direktorja.

Besedilo in foto: Miran Prnaver

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.