Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Pohod na Šmohor in Brnico

13. maja, 2019

V petek, 10. 5. 2019, se nas je 17 pohodnikov zbralo na železniški postaji v Laškem. V lepem, zjutraj tudi sončnem vremenu, smo se odpravili do dve uri oddaljenega Doma na Šmohorju. Strmina nam ni delala posebnih težav, saj je Miran že pred tem poskrbel, da so bile naše zaloge hrane in pijače napolnjene. Po krajšem oddihu na domu smo se odpravili še do deset minut oddaljenih ogromnih lip, ki so posebnost, ki krasi okolico cerkve Sv. Mohorja.
Ni kaj, res so impresivne.

Sledil je sestop na sedlo pod Velikim Slomnikom in nato strm vzpon nanj. Ker je bila tukaj strmina precejšnja, je bilo med pohodniki popolnima tiho, saj se je vsak raje ukvarjal sam s sabo. Z vrha razglednega Slomnika smo se odpravili do Doma na Brnici, kjer nas je čakalo več kot zasluženo kosilo. Verjetno bi tukaj ostali še kar nekaj časa, ampak, ker je bila možnost popoldanskih neviht velika, smo se kar najhitreje odpravili proti dolini in železniški postaji v Celju. Postajo smo dosegli brez dodatne naravne mokrote v obliki dežja.

Če povzamem: 26 prehojenih kilometrov, 1000 višinskih metrov in 7 ur hoje …Ni slabo za železničarje, kajne?

Besedilo: Adolf Teržan
Foto: Živko Jović in Viki Ratajc

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.