Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Obletnica prihoda prvega vlaka v Celje in podelitev plaket ob 30 letni zvestobi železnici

13. junija, 2016

V petek, 3. 6. 2016, je bilo v Celju slovesno ob 170. obletnici prihoda prvega vlaka v mesto. Ob 10. uri je bila v ta namen svečana prireditev na Krekovem trgu v Celju.
Na njej so govorili slavnostni govorniki, minister za infrastrukturo dr. Peter  Gašperšič, župan mestne občine Celje Bojan Šrot in generalni direktor Slovenskih železnic Dušan  Mes.
Minister za infrastrukturo je nanizal nekaj investicijskih vlaganj v železniško omrežje, največja investicija, ki se trenutno končuje, je elektrifikacija proge Pragersko in Hodoš. Veliko se je v preteklem obdobju vlagalo tudi v modernizacijo, posodobitve in izboljšave. Ministrstvo pa čaka še izgradnja drugega tira med Divačo in Koprom, za kar je že pridobljeno gradbeno dovoljenje.
Župan Celja Boško Šrot je predvsem poudaril pomen, ki ga je imel prihod vlaka v Celje. Do takrat je bilo Celje manjše provincialno mesto z nekaj manj kot 1800 prebivalci. S prihodom železnice se je močno razvila industrija v samem mestu in okolici. V samo treh letih po prihodu prvega vlaka v Celje se je število prebivalcev povečalo za 35%.
Direktor SŽ Dušan Mes je opozoril, da je tudi danes železnica pomemben nosilec razvoja, zato bi morala tudi danes država vlagati v železnico. Kot večjo investicijo je omenil objavo razpisa, v vrednosti 150 milijonov evrov, za nakup novih potniških garnitur.
Po končani slovesnosti na Krekovem trgu so tisti, ki so že 30 let zaposleni na Slovenskih železnicah, v Celjskem domu prejeli še ure in plakete. Ob tej priložnosti je udeležence nagovoril direktor Dušan Mes in nanizal nekaj dosežkov iz preteklega obdobja. Poudaril je, da poslujemo pozitivno in obljubil stimuliranje delavcev za uspešno poslovanje.
Vsem zaposlenim, posebej pa še našim članom, ki so tej družbi zvesti že več kot 30 let, iskrene čestitke!

Besedilo: Edvard Kostič

Foto : Edvard Kostič in Aleksander Šmid

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.