Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

PODELITEV JUBILEJNIH PRIZNANJ ZA 30 LET DELA NA ŽELEZNICI

21. junija, 2022

V petek, 03. 06. 2022, je v Železniškem muzeju na Parmovi ulici v Ljubljani potekala slavnostna podelitev priznanj za naše jubilante, ki so že 30 let zaposleni v našem podjetju.

Letošnja prireditev je bila na nek način posebna zaradi dejstva, da je bila zaradi preteklih covid razmer ta jubilejna prireditev nazadnje organizirana leta 2019, kar pomeni, da so bili na prireditvi prisotni tudi jubilanti iz preteklih dveh let, 2020 in 2021. Prireditev je bila zaradi tega bolj obiskana. Na sami prireditvi je bilo zaznati veliko dobre volje, ker so nam letos covid razmere omogočile organizacijo tega za jubilante zelo pomembnega dogodka, in iz moje perspektive je bilo zelo prijetno opazovati snidenje bivših sošolcev, sodelavcev, generacij …

Letošnjo prireditev je vodila znana voditeljica in novinarka Mojca Mavec, ki nam je zaupala tudi nekaj svojih zanimivih izkušenj z železnico oz. z našimi storitvami.

Po uvodnem nastopu godbe slovenskih železnic ter KUD Tine Rožanc je sledil nagovor generalnega direktorja g. Dušana Mesa, ki je pozdravil jubilante ter v svojem nagovoru omenil nekaj odprtih projektov, ki trenutno potekajo. Dejal je tudi, da so Slovenske železnice danes stabilno in izredno perspektivno podjetje ter z vidika zaposlenih zelo varno podjetje. Ob nagovoru direktorja je bilo med prisotnimi opaziti tudi kakšno vzdignjeno obrv, a meni kot sindikalistu sta največji vtis naredila naslednja dva stavka:
1. Višina regresa bo 100%.
2. Poslovodstvo družbe ima razumevanje, vezano na sindikalne zahteve za dvig plač, in v bodoče bodo potekali pogovori tudi v tej smeri.

Po zaključnem govoru generalnega direktorja je sledila podelitev jubilejnih ur ter priznanj, nato pa je bil čas za pijačo ter sproščen pogovor z jubilanti. Najbolj vztrajni so lahko prišli tudi do hrane, zaradi slabe organizacije »cateringa« (premalo stojnic ter premalo natakarjev, glede na število udeležencev) je bila namreč ogromna gneča, kar je večino ljudi odvrnilo od »kosila«, a tudi taki »zdrsi« se zgodijo. Ampak to niti malo ni vplivalo na razpoloženje vseh prisotnih. Iskreno verjamem, da bo drugo leto bolje.

Našim jubilantom iskreno čestitam, obenem pa se zahvaljujem za vse, kar so storili in kar še bodo storili za dobrobit našega podjetja.

Zapisal in foto: Davor Lučić

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.