Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Skupščina SŽPS 2022

2. junija, 2022

Najvišji organ sindikata SŽPS je skupščina, ki jo sestavljajo izvoljeni in imenovani delegati območnih organizacij sindikata ter delegati pridruženih sindikalnih organizacij. Vsaka območna organizacija je upravičena do enega delegata na vsakih začetih 30 članov sindikata, najmanj pa enega.

Letošnja volilna skupščina je potekala v Ljubljani v City Hotelu na Dalmatinovi 15 v sredo, 11. maja. Po dveh letih je bila seja v živo, v 2021 je bilo potrebno zaradi epidemije COVID-19 opraviti korespondenčno sejo.

Udeležilo se je je 37 delegatov od 38 povabljenih. Po otvoritvi skupščine je bilo imenovano delovno predsedstvo, ki ga je vodil Matjaž Skutnik.

Poročilo o delovanju sindikata za preteklo obdobje je podal predsednik sindikata Milorad Šljivić. Poudarjeno je bilo, da se je sodelovanje z drugimi sindikati izboljšalo po ohladitvi odnosov v letu 2020, ko SŽPS ni podpisal Dogovora, ki je za naše člane predstavljal znižanje ravni socialne varnosti. S 1. 1. 2022 je naš sindikat zopet vključen v SSŽ. V letu 2021 je sindikat opravil veliko aktivnosti, s katerimi je končno le dosegel povečanje pogodb za progovne prometnike. Pri uvajanju daljinskega vodenja prometa, ko vodi promet na sosednji postaji prometnik, si je sindikat uspel izboriti višji rang prometnikov, ki opravljajo to delo.

V razpravi so bila predsedniku postavljena vprašanja glede problematike: odmora med delom, uniform, srajc za ženske, potnih stroškov, prenove plačilnega sistema in pogajanja za KPDŽP, obveščanje članstva in dela vodstva sindikata na terenu.

Posebej je lansko leto zaznamovala tudi smrt sekretarja Jožeta Skubica, ki je imela precejšen vpliv na delovanje sindikata.

V nadaljevanju je podal poročilo nadzornega odbora predsednik Boštjan Povše. Odbor ni imel večjih pripomb na poslovanje sindikata.

Na seji sta bila podana Finančno poročilo za leto 2021 in Finančni plan za leto 2022, oba sta bila v predlagani obliki sprejeta.

Skupščina je sprejela manjše spremembe Statuta SŽPS, Pravilnika o volitvah in imenovanjih, Pravilnika o financiranju in načinu razporejanja denarnih sredstev, Pravilnika o izplačevanju denarne pomoči in sprejela prenovljen Pravilnik o delitvi terminov letovanja in upravljanju s počitniškimi kapacitetami, ki jih ima SŽPS v lasti ali zakupu.

Opravljene so bile nadomestne volitve za predsednika Nadzornega odbora SŽPS. Za predsednico je bila, kot edina kandidatka, izvoljena Tamara Ambrožič, prometnica postaje Sežana.

Besedilo: Edvard Kostić
Foto: Robert Horvat

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.