Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Družabno srečanje v Mariboru

27. junija, 2019

Že nekaj let vsako tretjo soboto v mesecu juniju poteka tradicionalno srečanje članic in članov sindikata SŽPS. Po dveh letih v Kranjski Gori, je letos srečanje potekalo na štajerskem koncu Slovenije, na snežnem stadionu pod Pohorjem v Mariboru.
Lepa in vroča junijska sobota je na prizorišče privabila veliko število naših članic in članov. Bolje rečeno, na kraj dogajanja se je naše članstvo pripeljalo z devetimi avtobusi iz vseh smeri naše države. Tisti, ki so doma v bližini Maribora so prišli z osebnim prevozom, pa tudi z motorji in kolesi.
Tako se nas skupaj z gosti in tujimi delegacijami zbralo preko petsto. Srečanje smo organizirali skupaj še z nekaterimi partnerskimi sindikati.
Uradni del se je začel ob enajstih s slovensko in evropsko himno, ki jo je zaigrala godba SŽ. Pozdravili so nas podžupanja mestne občine Maribor mag. Helena Kujundžić Lukaček, delavska direktorica SŽ, d. o. o. in direktor družbe SŽ- Infrastruktura, d. o. o.
Od sindikalnih kolegov so bili, poleg vseh udeleženih sindikatov, prisotni tudi predsedniki nekaterih drugih sindikatov na SŽ.
V tem uradnem delu, sta predsednik SŽPS Milorad Šljivić in delavski direktor SŽ- Infrastruktura, d. o. o. Matjaž Skutnik podelila priznanja nekaterim našim članom, ki so v preteklem letu na športnem področju dosegli posebne dosežke (kolesarstvo, planinstvo, tek,…).
Sledilo je še nekaj prijetnih skladb naše godbe in že je bil na vrsti okusen pohorski lonec.
V zgodnjem popoldnevu so se pričele tekme v odbojki in nogometu v izteku snežnega stadiona, v neposredni bližini prireditvenega šotora. Nekateri so se s sedežnico zapeljali malo višje, do trikotne jase, kjer je bilo kako stopinjo hladneje in od koder se odpre lep pogled na mesto Maribor. Tako so naslednje ure minile v druženju, pogovorih, srečanjih s sodelavci, prijatelji, morda nekdanjimi sošolci…Vzdušje je bil res prijetno.
Sredi popoldneva je sledilo okusno samopostrežno kosilo. Za prostor in hrano ter pijačo je zelo dobro poskrbel gostinec Ivo Filipovič s svojo ekipo.
Zabaval nas je ansambel Prepih, temperaturo pa je še dodatno dvignila pevka Manca Špik z dvema polurnima nastopoma. Manca je po nastopu izžrebala šest srečnih dobitnikov, ki bodo lahko koristili brezplačne počitniške kapacitete v Atomskih toplicah, Moravskih toplicah in Zrečah. Posebna nagrada pa je bil dres nogometnega kluba Maribor.
Prav posebno presenečenje popoldanskega dela je bil prihod treh upokojenih profesorjev srednje železničarske šole v Mariboru. Z nami so bili Branislav Čeranić, Andrej Rutar in Marjan Urnaut. Ob srečanju se je njim in marsikateremu nekdanjemu dijaku orosilo oko. V popoldanskem uradnem delu je kratke pozdrave in zahvale izreklo tudi vseh pet predstavnikov naših gostov iz Poljske, Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Črne gore. Prisotne je pozdravil tudi predsednik SŽPS Milorad Šljivić. Podeljena so bila priznanja ekipam v športnih tekmovanjih. V nogometu so pokal odnesli Ljubljančani, v odbojki pa Celjani.
Sledila je še sladica, pripravljena na kraju samem in seveda ples in druženje.
Dan je kar hitro minil in proti večeru smo se zadovoljni udeleženci odpravili proti svojim domovom širom po Sloveniji.
Že prejšnjega dne smo tuje goste odpeljali na ogled vrtne železnice pri našem članu Mitju Vaupotiču v bližini Ptuja. Bili smo na ogledu mlina na Muri in se ustavili na postaji Osluševci, ki je spremenjena v prav poseben muzej in služi tudi kot lokal.
Da je tako velik projekt tako dobro uspel, gre velika zahvala Matjažu Skutniku, ki je z ekipo sodelavcev vložil veliko idej, truda in znanja, da smo preživeli čudovit dan pod Pohorjem.
Slika pove več kot beseda, zato si lahko nekaj utrinkov s sobotnega druženja ogledate na spodnjih fotografijah.
V naslednji številki Prometnika boste lahko prebrali izjave nekaterih udeležencev srečanja, domačih in tujih gostov.
Besedilo: Miran Prnaver
Foto: Robert L. Horvat, Edvard Kostić, Jure Zorman in Miran Prnaver

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.