Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Skupščina SŽPS 2019

6. maja, 2019

Najvišji organ sindikata SŽPS je skupščina, ki jo sestavljajo izvoljeni in imenovani delegati območnih organizacij sindikata ter delegati pridruženih sindikalnih organizacij. Vsaka območna organizacija je upravičena do enega delegata na vsakih začetih 30 članov sindikata, najmanj pa enega.
Letošnja redna skupščina je potekala v Ljubljani v Stekleni dvorani SŽ na Kolodvorski 11 v torek, 16. aprila. Udeležilo se je je 30 delegatov od 33 povabljenih. Po otvoritvi skupščine in imenovanju delovnega predsedstva ter potrditvi dnevnega reda je poročilo o delu v preteklem letu podal predsednik sindikata Milorad Šljivić. Poročilo je bilo razdeljeno na aktivnosti, ki jih je v preteklem letu vodil naš sindikat samostojno, in na aktivnosti, ki smo jih »peljali skupaj« z ostalimi sindikati na SŽ. Poudarjeno je bilo, da je sodelovanje z drugimi sindikati dobro in da prinaša pozitivne rezultate. Od zadnje skupščine se je naše članstvo bistveno povečalo. Najbolj zaslužni za to so od predsednika prejeli simbolična darila. V razpravi je bilo največ vprašanj povezanih z aktualnimi problemi, ki jih ima trenutno sindikat (nerešen odmor med delom, težave ob izvajanju šolanja le v Ljubljani in Mariboru …).
Sledilo je še poročilo predsednika nadzornega odbora Boštjana Povšeta. Poslovanje OO je bistveno boljše, kot je bilo. Pri počitniških kapacitetah so tudi boljši rezultati. Potrebno pa bo vlagati v obnovo počitniških kapacitet.
Po razpravi sta bili obe poročili potrjeni.
Pri finančnem poročilu za leto 2018 je bilo poudarjeno, da so se v letu 2018 povečali prihodki zaradi novih članov, prav tako je boljše poslovanje počitniških kapacitet. Skupščini se je predlagalo, da se del privarčevanih sredstev nameni v stavkovni sklad, del pa za novoletna darila članstvu ob praznovanju 30- letnice sindikata. Nato je sledil še sprejem finančnega plana za letošnje leto.
Letošnja skupščina je veliko časa namenila spremembam in dopolnitvam aktov SŽPS. Pri spremembi statuta je bilo največ časa namenjenega predlogu o ukinitvi drugega podpredsednika SŽPS. Na osnovi razprave je predsednik svoj predlog po spremembi tega člena statuta umaknil.
Pri spremembi Pravilnika o financiranju in načinu razporejanja denarnih sredstev SŽPS je bil podan predlog, da se članarina za upokojene člane zviša. Tudi ta predlog je skupščina zavrnila in članarina za upokojence ostaja nespremenjena.
Po sprejetih ostalih spremembah aktov sindikata je predsednik za drugega podpredsednika SŽPS predlagal Andreja Karničnika, skupščina pa je predlog potrdila.
Tako je tudi letošnja skupščina pregledala delo v preteklem letu in si zadala načrte za delo vnaprej. Upamo, da bomo s skupnimi močmi pri tem karseda uspešni.

Besedilo: Miran Prnaver
Foto: Boštjan Povše in Miran Prnaver

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.