Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Družabno srečanje v Kranjski Gori

21. junija, 2018

Že nekaj let vsako tretjo soboto v mesecu juniju poteka tradicionalno srečanje naših članic in članov. Kot preteklo leto smo se tudi letos zbrali v prelepem koščku Slovenije, v Kranjski Gori. Dvorana Vitranc je bila lepo pripravljena in urejena za vse prijavljene in goste. Našemu sindikatu se je pridružilo še članstvo iz Sindikata delavcev železniške dejavnosti Slovenije, Sindikata uslužbencev železnice, Sindikata vzdrževalcev železniške infrastrukture Slovenije in Sindikata progovnih prometnikov Slovenije. Z nami so bili tudi tradicionalni gosti iz tujine: Hrvaške, Poljske, Srbije, Bosne in Hercegovine in letos prvič tudi iz Črne gore. Vsi skupaj smo dodobra napolnili dvorano Vitranc.

V uradnem delu so nas počastili s svojo prisotnostjo delavska direktorica SŽ, d. o. o., Nina Avbelj Lekič, pomočnik direktorja Infrastrukture Franc Klobučar in vodja Službe za vodenje prometa Branko Čepek. Od sindikalnih kolegov so bili poleg vseh udeleženih sindikatov še predsednik sindikata strojevodij Zlatko Ratej, predsednik SVSŽ Bojan Gajšek in predsednik sindikata vozovnih preglednikov Dejan Žolek s sodelavcem.

V popoldanskem času se je bilo možno zapeljati s sedežnico proti vrhu Vitranca ali pa narediti lep sprehod v smeri Vršiča do jezera Jasna.

Zabaval nas je ansambel Prepih, vzdušje pa je močno naelektrila posebna gostja – vrhunska in zelo popularna pevka Nuša Derenda. Nuša je po nastopu izžrebala pet srečnih dobitnikov, ki bodo lahko koristili brezplačne počitniške kapacitete v Atomskih toplicah, Moravskih toplicah in Zrečah.

Da nismo bili lačni in žejni je poskrbela gostilna Ejga z Jesenic, katere solastnica je nekdanja vrhunska smučarka, dobitnica olimpijske medalje Alenka Dovžan.

Dan je seveda kar hitro minil in proti večeru se je 10 avtobusov zadovoljnih udeležencev odpravilo proti svojim domovom širom po Sloveniji.

Že prejšnjega dne pa smo naše tuje goste odpeljali na ogled slapa Peričnik v dolino Vrat in v Slovenski planinski muzej na Mojstrani.

V naslednji številki Prometnika boste lahko prebrali izjave nekaterih udeležencev srečanja, domačih in tujih gostov.

Besedilo: Miran Prnaver
Foto: Robert L. Horvat, Edvard Kostič, Dolfi Teržan in Miran Prnaver

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.