Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

25 let slovenske samostojne države, dan državnosti – voščilo

23. junija, 2016

25 let slovenske samostojne države, dan državnosti – voščilo

 

 

 

 

Žive naj vsi narodi
ki hrepene dočakat’ dan,
da koder sonce hodi,
prepir iz sveta bo pregnan,
da rojak prost bo vsak,
ne vrag, le sosed bo mejak!

Vsem našim dragim članicam in članom, vsem državljankam in državljanom Republike Slovenije, vsem prebivalcem naše države in vsem ljudem dobre volje iskreno čestitamo in voščimo ob našem največjem državnem prazniku – dnevu državnosti.
25. junija mineva 25 let, odkar je Slovenija postala samostojna država. To samostojnost si je bilo potrebno priboriti skozi desetdnevno vojno z agresorsko jugoslovansko armado. Kot eden manjših narodov smo uspeli pridobiti svojo samostojnost in neodvisnost. Številni veliko večji narodi še danes nimajo tega privilegija. Uresničile so se stoletne sanje naših prednikov, ki so skozi zgodovino ohranjali in negovali slovensko kulturo, jezik, običaje, vero … Za vse to so mnogi trpeli in številni darovali svoja življenjain tako omogočili, da smo junija leta 1991 v ustreznem trenutku doživeli “nasmeh zgodovine” in se vrisali na svetovni zemljevid kot država Slovenija.
To  nam je bilo omogočeno in darovano, ker smo bili v tej želji enotni in odločni, saj se nismo bali, ampak z upanjem in pozitivizmom gledali v prihodnost.
In prav te enotnosti, odločnosti in optimizma nam danes večkrat manjka.
S hvaležnim pogledom nazaj praznujmo dan državnosti, v prihodnost pa glejmo z upanjem in optimizmom. Napake, ki so bile storjene na poti naše mlade države, naj nam bodo predvsem v poduk in spodbuda za pravilnejše in modrejše odločitve v nadaljnjih letih.

Vse najboljše, naša draga domovina, samostojna država Slovenija, za Tvojih 25 let!

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.