Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Srečanje članic SŽPS ob 8. marcu

15. marca, 2015

Tradicionalno srečanje članic SŽPS smo letos gostili v OO Postojna. Po uvodnem okrepčilu smo se odpravili proti Krasu, natančneje, zapeljali smo se na obisk v zamejstvo, kjer smo si najprej ogledali župnijsko cerkev v Repentaboru, župnik pa nam je prijazno razložil kako je državna meja geografsko vplivala na življenje Slovencev. V Kraški hiši nas je preveval duh preteklosti, saj smo si lahko prav živo predstavljali takratni način življenja v strnjeni vasici, ki je z načinom gradnje kljubovala kraški burji.
Na hitro smo se ustavili še v mogočni cerkvi Monte Grisa, ki je zelo nenavadne oblike in stoji na hribčku nad tržaškim zalivom. Zadnji postanek je bila Divača, kjer smo najprej obiskali Škrateljnovo hišo z muzejem slovenskih filmskih igralcev ter stalno razstavo posvečeno življenju in delu filmske igralke Ite Rine.
Dan smo zaključili v Orient Expresu, kjer so poskrbeli za naše želodce in razgibavanje na plesnem podiju.
Vse kar je lepo prehitro mine, vendar upamo, da se vam je vsaj del tega dneva vtisnil v spomin in, da ste ga preživeli v prijetni družbi, mi smo vsekakor bili zelo veseli, da ste se vabilu v takem številu odzvali.
Nasvidenje prihodnje leto…kje že?
V priloženem gradivu, pa si lahko še enkrat pogledate, kje vse smo se potepali, saj je Robi pridno vse dokumentiral.
OO Postojna
Zloženka Dan žena 2015

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.