Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Glasilo Prometnik 104

21. decembra, 2014

Naslovnica današnje številke je zimska idila, za katero pa vemo, da vedno ni le idila, posebno še za šoferje in železničarje ne,  zato pišemo o tem, kako se na železnici pripravimo na zimo. Na zadnji strani pa je vozni red iz davnega leta 1956. Ne vidi se, ali je tanjši ali debelejši od našega letošnjega, katerega smo uveljavili sredi decembra.
Med prvo in zadnjo stranjo pa boste našli še marsikaj zanimivega.
Odgovorni urednik spregovori o aktualnih temah, sekretar sindikata piše o odmorih in počitkih med delom.
V intervjujih predstavimo dva poklicna člana SD-Infrastrukture, ki sta obenem predsednika dveh sindikatov.
Obiskali smo postajo Bled Jezero in si ogledali stanje pred ponovno vzpostavitvijo prometa med Rogatcem in hrvaškim Đurmancem.
O Ptuju spregovorimo kar dvakrat. Prvič pogledamo v preteklost in drugič predstavimo delavnico SŽ-VIT na Ptuju.
Od mednarodnih aktivnosti sindikata pišemo o športno-družabnem srečanju na Hrvaškem in o delovnem srečanju sindikatov v Srbiji.
Poročamo o strokovni ekskurziji v Beljak in o novi podobi postaje Koper tovorna.
Za nami sta dve praznovanji – martinovanji pa kar nekaj družabnih srečanj in dogodkov, kjer smo bili zraven s pisalom in fotoaparatom. Tako boste lahko prebrali, kako je bilo na kolesarjenju, kako na oktobrskem pohodu na Pršivec. Tudi letos je bil tradicionalni piknik na barki Barkalana.
Zidanmoščani so bili v Slovenskih goricah, Celjani pa na Golem otoku, ki je grozljiva priča iz skupnih jugoslovanskih komunističnih časov.
Naši člani  ob službi počnejo še marsikaj. Branko Kerenčič se predstavi kot splavar na Savi.
V potopisu se bomo preselili v Turčijo. Pa še kar nekaj drugih člankov in prispevkov vas čaka in vabi, da si jih v teh prazničnih dneh ogledate. Če pa vam to ne bo uspelo letos, vas povabimo, da nadaljujete v letu 2015.
V imenu vseh sodelavcev, ki  pripravljamo Prometnika, in seveda v svojem imenu Vam, Vašim bližnjim in dragim ter vsem ljudem dobre volje želim mirne, lepe in blagoslovljene Božične praznike. Božično veselje in mir naj ostaneta z vami vsemi vse dni prihodnjega leta. Pa ne pozabimo tudi na ponosno in hvaležno praznovanje Dneva samostojnosti in enotnosti.

Srečno!

Miran Prnaver, glavni urednik

Prometnik 104

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.