Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Glasilo Prometnik 103

3. septembra, 2014

Pred vami je nova številka našega glasila Prometnik. Izhaja ob koncu poletja, počitnic, ki je ponavadi bolj umirjen čas, brez večjih političnih in sindikalnih tem. Novinarju temu času rečejo čas kislih kumaric, ko je potrebno intenzivno iskati dogodke, novice, da se zapolnijo časopisne strani.

Letošnje leto v tem smislu ni bilo običajno. Imamo zelo razburkane politične čase, trojne volitve v dobrih štirih mesecih. Izbrali smo novo evropsko in slovensko oblast, v začetku oktobra bomo volili še lokalno. In vse to posredno vpliva tudi na dogajanje na Slovenskih železnicah.

Kaj torej  prinaša nova številka?

Po uvodnem članku našega predsednika bodo prestavljene pravice in dolžnosti, ki izhajajo iz zakonodaje in kolektivne pogodbe na temo letnega dopusta. Spoznali bomo delo voznikov progovnih vozil.

Prebrali boste lahko intervjuja s članom Sveta delavcev Infrastruktura, d.o.o.,  (SD-I) Tomažem Vozljem in sekretarjem SD-I  Mirom Krevsom.

Poročamo o podelitvi jubilejnih priznanj za trideset let dela na železnici.

Naše postaje smo tokrat šli pogledat na Koroško. Pišemo o postaji Vuhred.

Izvedeli boste, kako poteka sanacija po žledu na Primorskem.

V rubriki o zgodovini smo se razpisali o železniških predorih na Štajerskem, bili pa smo tudi na obletnici dolenjske in belokranjske proge.

Sindikat vzdrževalcev Slovenskih železnic (SVSŽ) je praznoval 20-letnico svojega delovanja, člani SŽPS pa so se srečali drugo soboto v juniju. O tem v sliki in besedi.

Predstavljamo zelo zanimiv železničarski park v bližini Ptuja, ki ga prizadevno ustvarja skupina mladih zanesenjakov in ljubiteljev železnic. Govorimo pa tudi o usodi vagona, ki je bil nekoč salon in se je uporabljal  za potrebe slovenskega političnega vrha.

Objavljamo tretji del potopisa – potovanja od Šanghaja do Moskve.

Na žalost pišemo tudi o zemeljskem slovesu od našega prvega predsednika Ivana Vajde.

Še kar nekaj drugih člankov prinaša nova številka. Vabimo Vas, da čimprej začnete prebirati  Prometnika.

Prometnik 103

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.