Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Izlet OO Celje Prlekija – čokoladnica Zotter

17. novembra, 2013

Ko smo se, 19. oktobra 2013, člani SŽPS OO Celje odpravljali na izlet, se mi je ob prelaganju kartonskih škatel s hrano  in pijačo, nehote utrnila misel, danes pa zagotovo ne bomo lačni.

Že ob odhodu z avtobusom iz Celja nas je spremljalo lepo vreme. Tudi celodnevna napoved je bila takšna, da je tudi to prispevalo k prešernemu vzdušju udeležencev.

Prvi postanek je bil namenjen kavi in rogljičku, predvsem za tiste, ki so spali malce dlje, pa ni bilo časa za zajtrk.

Nato smo si ogledali pridelavo bučnega olja na turistični kmetiji Korošec v Zamušanih. Po ogledu pa smo si privoščili obilnejšo malico. Po takšni  malici se prileže nekaj za popit. To nas je čakalo na turistični kmetij Hlebec na Kogu, kjer smo srečali tudi člane legendarne rok skupine. Nekateri so to izkoristili za spominsko slikanje.

Po vsestranskem okrepčilu smo se odpravili v Avstrijo. Da slučajno, ampak res slučajno, kdo ne bi bil lačen, so naše članice spekle še nekaj slastnih dobrot, ki smo jih potem imeli za prigrizek na poti. Pot nas je vodila po slikoviti pokrajini med griči in dolinami do impozantnega gradu Riegersburg. Grad je eden najmogočnejših v Avstriji. Leži na mogočni skali in je viden že od daleč.

Po ogledu gradu, pa za nekatere osrednji dogodek izleta, je sledil ogled čokoladnice Zotter. Najprej kratek film o pridelavi surovin za čokolado in nato še malenkost o tehnologiji izdelave čokolade. V nadaljevanju je sledil ogled proizvodnje. Skozi potek ogleda smo lahko poskušali čokolado v neomejenih količinah. Seveda pa je bilo od vsakega posameznika odvisno, koliko je lahko pojedel čokolade. Pokušali smo lahko posamezne sestavine in dodatke k čokoladi, kot tudi vse mogoče vrste čokolade, pač za vsak okus nekaj. Še nujen nakup kakšnega čokoladnega izdelka in nato sprehod po manjšem živalskem vrtu.

Ko se je začelo temniti, smo se odpravili proti Sloveniji, z obveznim postankom za večerjo, da kdo ne bi odšel domov lačen.

Lepo vreme, sproščeno vzdušje in številne sladke kalorije ter prijetni spomini, to so dejstva, ki  nam bodo ostala od izleta.

Edvard Kostić

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.