Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Pohod na Stol – 2236 m

28. avgusta, 2013

V soboto, 24.8.2013, se nas je 16 (od 25 prijavljenih) pohodnikov zbralo na železniški postaji v Ljubljani, kjer nas je navkljub slabši napovedi pričakalo sonce.

Pot smo nadaljevali v smeri Gorenjske do jezera pri Završnici, ki leži na nadmorski višini 620 metrov. Od tam smo se podali na pot proti najvišjem vrhu Karavank – Stolu. Prva ura hoje je v dobrem razpoloženju hitro minila, saj nas je vseskozi spremljalo sonce in tudi veliko smo si imeli za povedati. Po obveznem okrepčilu, na Valvasorjevem domu pod Stolom, smo nadaljevali pot proti 3 ure oddaljenemu vrhu. Glede na pripravljenost pohodnikov smo se razdelili na dve skupini. Precej strma Žirovniška pot, ki postaja z višino vse bolj razgledna nas je tako tudi pripeljala na vrh. Na samem vrhu je sledilo skupinsko slikanje , še vpis v knjigo in nato rahel sestop do Prešernove koče, kjer smo si privoščili zasluženo toplo malico.

Sprva zadržana oskrbnica koče se je  razgovorila in nam predstavila delo in zadolžitve oskrbnika, tako, da nam je počitek na koči hitro minil.

Sestopili smo po malce daljši, vendar položnejši Zabreški poti.

Prijetno utrujeni smo se v večernih urah vrnili v Ljubljano. Za nami je bilo uspešno prehojenih 8 ur hoda in skoraj 1700 višinskih metrov.

Letošnji pohod je zelo lepo uspel. Škoda, da se vsi prijavljeni niso odločili, da gredo z nami, očitno je bil strah pred dežjem le prevelik.

In vendar, kot že tolikokrat do sedaj se je izkazalo, da sreča, pa četudi z vremenom,  spremlja pogumne.

Naslednje leto pa nas vabijo spodnje Bohinjske gore.…. in to za dva dni.

 

Adolf Teržan

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.