Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Izlet CVP Maribor

18. novembra, 2012

Območna  organizacija prometne operative Maribor, se je dne, 12.11.2012, odpravila na tradicionalen enodnevni izlet. Vremenska napoved za ta dan ni bila najbolj ugodna, saj so meteorologi za kraje, kamor smo se odpravljali, napovedovala rdeč alarm. Vsaj tako je slišal dan pred tem naš Igor, zato smo pričakovali, da bo na začetku izleta vsaj eden manjkal, a se to ni zgodilo.

Ja, sedaj pa končno lahko povemo, kam smo se odpravili. Cilj letošnjega izleta je bil ogled Nuklearne elektrarne Krško, zato so se priprave pričele že mesec dni pred tem, saj je bilo potrebno v Krško dostaviti poimenski seznam udeležencev. Na vhodu v NEK nas je pričakala simpatična g. Ida, katera nas je po uvodni predstavitvi popeljala v prostore, kjer izvajajo izobraževanje za zaposlene (naši prostori za  šolanje so drvarnice). Ne smemo pa pozabiti, da so nas na mizah čakali voda, sok in čokoladni bomboni, katerih je bil najbolj vesel Kristjan. Po enourni filmski predstavitvi nuklearke so nam bili na razpolago z odgovori na naša vprašanja. Po koncu naše radovednosti pa je sledil obhod objektov jedrske elektrarne. Tako smo videli reaktorsko zgradbo, objekte za pomožne sisteme, hlajenje delov, ravnanje z gorivom, zasilne dizelske generatorje in turbinsko zgradbo. Seveda, pa smo z velikim zanimanjem prisluhnili razlagi v kontrolni sobi. Ni kaj, na prvi pogled je slična našemu centru vodenja, pa še tako imenovano SCADO imajo. Ja, pa saj jo imamo tudi mi v centrih vodenja na železnici. Po izjavah zaposlenih nimajo nikakršnih problemov z delovanjem SCADE. Kako pa je pri nas, pa tako vemo sami.

Po končanem ogledu nuklearke, pa je napočil čas razkužitve z  Andrejevim gemajem, saj po varnostnih napotkih vinjenim v nuklearko vstop ni dovoljen. Nadalje nas je pot vodila v Kozje, kjer smo zaradi deževja pristali kar v tamkajšnjem hotelu in obudili videno v Krškem. V popoldanskih urah pa smo prispeli v gostišče Bajsova domačija, kjer je sledil zaslužen obrok slastne hrane. Pridružil se nam je Matjaž, tako smo izvedeli tudi nekaj o trenutni reorganizaciji, ki poteka na naših železnicah.

Z mislimi, kam nas bo pot vodila naslednje leto, smo v večernih urah prispeli na izhodišče našega letošnjega izleta.

Karli Muster

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.