Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

V gosteh v Rovinju

16. septembra, 2023

Ujeli smo še zadnje prijetno tople in sončne septembrske dni, ko smo se trije člani Sindikata železniškega prometa Slovenije na povabilo stanovskega sindikata sosednje Hrvaške udeležili njihovega tradicionalnega športnega srečanja.

Sindikat prometnika vlakova Hrvatske je tridnevni dogodek priredil na zdaj že ustaljeni lokaciji v Rovinju (pred tem so tovrstna srečanja bila v Trogirju blizu Splita), kjer so v tamkajšnjem turističnem naselju Amarin pogostili svoje člane in goste iz tujine.

Nekaj preko 400 udeležencev – članov hrvaškega prometniškega sindikata, predstavnikov njihovega vodstva ter delegacije sindikatov iz

  • Srbije,
  • Bosne in Hercegovine,
  • Slovenije in
  • Poljske

je čas od 9. do 13. septembra preživelo v znamenju športa, druženja, izmenjave izkušenj in izmenjave praks, vezanih na različna delovna okolja.

Slovensko ekipo na srečanju »Sportski susreti Krešimir Posavec«, ki nosi ime po njihovem posebej aktivnem članu in funkcionarju, sicer že pokojnemu Posavcu, smo sestavljali predsednik Sindikata železniškega prometa Slovenije Milorad Šljivić, sekretar Davor Lučić in članica Doroteja Jazbec.

V času, ko so se člani sindikata, ki je srečanje gostil, potegovali za vsak svojo najvišjo uvrstitev v kartanju (belot), šahu, pikadu in namiznem tenisu, odbojki na pesku, vožnji s SUP-om in s kajakom, metanju cokle, vlečenju vrvi, prenašanju morske vode ter pripravi kulinarične poslastice v kotlu, smo se predstavniki gostov iz tujine lahko posvetili službenim temam.

Različne organizacijske ureditve, zakonodajni predpisi, ki se od države do države razlikujejo in obstoječe dobre ter tudi manj dobre prakse so predstavljali izhodišče za resne pogovore, katerih namen je bil ne glede na narodnost enoten: prizadevati si ustvariti za delavca kar najboljše delovno okolje z vseh mogočih vidikov.

Navzoči so bili predsedniki vseh povabljenih sindikatov – Poljske (Aleksander Motyka), Bosne in Hercegovine (Nedžad Ćosić), Srbije (Nebojša Nikić) in Slovenije (Milorad Šljivić).

Dogodek, ki je predvsem povezal predstavnike različnih regij znotraj hrvaškega prometniškega železničarskega sindikata, je več kot očitno pripomogel k še enemu nezanemarljivemu učinku: spletale so se nove vezi in se krepile tiste, ki so bile po službeni plati že vzpostavljene. Mnogi so v znamenju smeha, zabave in druženja preprosto pozabili na težave, ki so tudi del železničarskega življenja in na morebitne zasebne probleme.

Predstavniki SŽPS smo se v Slovenijo vrnili polni prijetnih vtisov, novih delovnih izzivov v luči medsebojne mednarodne pomoči z vidika zagotavljanja dobrih ali še boljših pogojev dela ter ustreznih zakonodajnih podlag v ozadju, vrnili pa smo se tudi s pokalom – za osvojeno 1. mesto na tekmovanju v karaokah.

V imenu udeležencev naj velja zahvala vodstvu sindikata SŽPS za večplastno koristno in prijetno druženje s stanovskimi kolegi kot tudi gostiteljem iz Sindikata prometnika vlakova Hrvatske s predsednikom Mariem Grbešićem na čelu, katerega ekipa je poskrbela za dobro organizirano in nepozabno druženje.

Besedilo: Doroteja Jazbec

Foto: D.J, SPVH

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.