Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Družabno srečanje SŽPS Zbiljsko jezero 2023

23. junija, 2023

V soboto, 17. junija, je na prireditvenem prostoru Sidro ob Zbiljskem jezeru pri Medvodah potekalo tradicionalno srečanje članic in članov našega sindikata. Tradicija teh srečanj ima res dolgoletno zgodovino, le v času covida v letih 2020 in 2021 je bila prekinjena. Srečanja so se tudi letos udeležili naši kolegi iz Sindikata vzdrževalcev SŽ (SVSŽ).

Tako se nas je skupaj z gosti pod šotorom po oceni organizatorjev zbralo približno dobrih 400.

Med nami so bili tudi gostje iz delegacij sorodnih sindikatov Poljske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije.

Z vsemi temi sindikati že vrsto let dejavno sodelujemo.

Srečanja so se na naše povabilo v lepem številu udeležili tudi predsedniki drugih sindikatov na SŽ, delavska direktorica SŽ, d. o. o., in pa tudi direktor SŽ-VIT, d. o. o. Med nami je bil tudi pomočnik direktorja naše odvisne družbe infrastrukture in novi vodja Službe za vodenje prometa.

Priprav na srečanje in dela v zvezi s tem je bilo veliko. Glavnino dela je opravil naš novi sekretar Davor Lučić, ki je tudi na dan prireditve poskrbel, da je vse potekalo nemoteno v zadovoljstvo vseh prisotnih.

Na srečanje je naše članstvo z vseh koncev Slovenije pripeljalo 8 avtobusov. Veliko udeležencev je prišlo na srečanje s svojimi lastnimi avtomobili.

Pa ne samo z avtomobili, nekaj zagnanih kolesarjev je na pobudo in pod vodstvom našega Ivana Poharja na Zbiljsko jezero prikolesarilo. Njihov start je bil na železniški postaji Ljubljana.

Sledila je vožnja s kolesi do Kamnika, od koder so imeli vzpon na Šenturško goro in zatem spust v Cerklje na Gorenjskem ter preko Vodic do Zbiljskega jezera. V prihodu so prevozili 50 kilometrov. Za povratek v Ljubljano pa še nadaljnjih 15 kilometrov.

Glasba, šport in druženje

Po uvodni pogostitvi in dobrodošlici je sledil kratek uradni del, v katerem je nastopila naša godba SŽ, ki nas vedno znova navduši in pokaže svoje visoko strokovno in umetniško znanje.

Voditeljica in povezovalka programa naša članica Doroteja Jazbec je nato predstavila dnevni red našega srečanja in nam dala navodila, kako bo srečanje potekalo.

Na tem srečanju smo imeli po več letih znova športne discipline. Tekmovalo se je v nogometu na travi, namiznem tenisu in odbojki na mivki. Na veselje organizatorjev je bilo zanimanje za tekmovanja veliko. Ta del se je celo nekoliko zavlekel, kar pa sploh ni motilo dogajanja. To pa zato, ker so bila športna tekmovanja tik ob šotoru in so bili lahko vsi udeleženci ali v šotoru ali ob šotoru in navijali. Na igriščih smo lahko videli zanimive tekme, pravo navijanje in kar nekaj »profesionalnih potez« igralcev železničarjev. Vse pa je potekalo na zelo »fair play« osnovi. In hvala Bogu brez poškodb.

Pod šotorom se je nadaljevalo družabno srečanje. Za dobro vzdušje je poskrbel ansambel Sopranos band. Moramo povedati, da jim je to zelo dobro uspevalo. Za res odlično hrano in postrežbo smo lahko resnično hvaležni gostinstvu Sidro Zbilje.

Razglasili najboljše, podelili spominske plakete in podelili posthumni priznanji častnima članoma

Ob glasbi, dobri hrani in kapljici, plesu, pogovoru ter druženju je popoldanski čas hitro mineval. Po končanih športnih tekmovanjih je seveda sledila razglasitev rezultatov.

Najboljši so iz rok predsednika SŽPS Milorada Šljivića dobili pokale. In ob podelitvi smo se počutili kot na pravi tekmi, pravo navijaško vzdušje. Kakorkoli, tu je potrebno napisati, da so imeli najmočnejšo navijaško podporo Štajerci. In to na Gorenjskem terenu.

Predsednik SŽPS se je zahvalil tujim gostom in jim ob tej priliki podelil spominske plakete.

Na redni Skupščini SŽPS konec maja sta bila imenovana naša prva dva častna člana, in sicer oba posthumno.
Ivan Vajda je bil ustanovni član in prvi predsednik sindikata. Častni član je postal za neprecenljiv prispevek v začetnih letih delovanja sindikata.

Jože Skubic je bil dolgoletni sekretar sindikata. Častni član je postal za predano, strokovno delo in topel, človeški odnos do sodelavcev in celotnega članstva.

Podelitev priznanj je potekala na družabnem srečanju. Vdovi po pokojnem Ivanu bo priznanje izročeno na njenem domu, ko bomo obiskali grob našega prvega predsednika.
Marjetka Skubic, vdova po pokojnem Jožetu, pa se je srečanja udeležila in prejela priznanje za častnega člana. V ganljivem nagovoru se je vsem zahvalila za priznanje in sočutje ter podporo njej in družini v tistih najtežjih časih ob smrti moža Jožeta.

Jože je bil vsa leta, ko je bil sekretar sindikata, gonilna sila pri organizaciji srečanj, srečanja je vodil in povezoval prireditev. Enkrat smo ga celo uspeli pregovoriti, da je tudi zapel na odru, čeprav tega po končani glasbeni karieri ni nikoli počel.

Če na koncu potegnemo črto pod naše letošnje srečanje, lahko na osnovi vtisov, zahval in pohval rečemo, da je za nami lep, nepozaben dan, ki je zaposlene in članstvo našega SŽPS povezal še na drugačen način, kot smo vajeni med samim delom v službi. In za nameček nam je v popolnosti služilo še vreme.

Več o vtisih s srečanj naših članic, članov in gostov pa boste lahko prebrali v naslednji številki glasila Prometnik.

Besedilo: Miran Prnaver
Foto: Primož Majhen, Davorin Arnuga, Edvard Kostić in Miran Prnaver

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.