Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

VOŠČILO ob prihajajočih državnih praznikih

26. aprila, 2023

Spoštovane članice in člani Sindikata železniškega prometa Slovenije!

Iskreno vam čestitam ob našem državnem prazniku, 27. aprilu, dnevu upora proti okupatorju. Na ta dan, leta 1941 je bila v Ljubljani ustanovljena Protiimperialistična fronta, ki se je po nemškem napadu na Sovjetsko zvezo, 22. junija 1941 preimenovala v Osvobodilno fronto slovenskega naroda.

Le nekaj dni za tem bomo slavili mednarodni praznik delavstva, ki ga 1. maja vsako leto praznujemo v večini držav sveta in je največje praznovanje socialnih in gospodarskih dosežkov mednarodnega delavskega gibanja .

Vsako delo je častno, če z njim prispevamo v skupno dobro, omogočamo delovanje, obstoj in razvoj. Skrbimo in trudimo se, da bo tako tudi v prihodnje. Naj nas še naprej odlikujeta dobro in skrbno opravljeno delo, na katero smo ponosni, ob sočasnem spoštovanju vrednot, kot so solidarnost, pomoč sočloveku in poštenost.

Zato spoštujmo delo in z njim delavske pravice, ki so jih pred dobrim stoletjem izborili s protesti. Tako je 1. maj z leti postal mednarodni praznik, ki ga praznuje večina držav sveta.

 

Prijeten praznični konec iztekajočega se in začetek novega meseca vam želim

predsednik Sindikata železniškega prometa Slovenije

Milorad Šljivić

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.