Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Praznovanje dneva žena 2023

20. marca, 2023

Po nekaj letih sta nas – članice SŽPS in SVSŽ – oba sindikata zopet razveselila in nas v soboto, 11. marca 2023,  popeljala na prijeten izlet. Letošnje praznovanje je potekalo v organizaciji SŽPS OO Celje. Zbrala se nas je prijetna druščina 48-tih članic ter 5-tih mučenikov.

Zbirališče je bilo v Šmarju pri Jelšah. Po okrepčilu smo pot nadaljevali v Rogaško Slatino, kjer smo se v kozmetičnem podjetju Afrodita spoznale z njihovo linijo izdelkov za nego obraza.

Naslednja destinacija je bilo naselje Brestovec, kjer ima sedež s sodobno orglarsko delavnico podjetje Orglarstvo Škrabl. Direktor podjetja nam je predstavil njihovo zgodovino, projekte, lahko pa smo si ogledali tudi proizvodne prostore.

Po ogledu proizvodnje in okrepčilu smo se odpravili v neokrnjeno naravo blizu hrvaške meje, kjer v kraju Log pri Rogatcu z vso skrbnostjo za čebelje družine skrbita zakonca Pavlovič. Gospodarica Jolanda je tudi članica našega sindikata.

Zaključek druženja smo sklenile v Gostišču Pod Goro. Kot že samo ime pove, smo se odpravili pod vznožje gore – Donačke gore. Deležni smo bili odlične in raznovrstne večerje. Seveda pa brez glasbe in ansambla ne gre. Za zabavni del so poskrbeli fantje ansambla Naglas. Trije mladci so nam pričarali prijetno vzdušje in tako so marsikatero zasrbele pete.

Naporen, vendar prijeten dan se je tako prevešal v noč. Prišel je čas, ko smo se morale posloviti z dogovorom, da se naslednjega leta srečamo na Primorskem.

Besedilo: Albina Novak

Foto: Edvard Kostić in Matjaž Skutnik

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.