Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

V »šesto« gre rado

10. oktobra, 2022

Ja, prav ste prebrali. Po petih neuspelih poizkusih nam je  v četrtek, 6.10. 2022, vendarle  uspelo. Povzpeti se na Viševnik, seveda. Enkrat korona, drugič prepoved druženja pa slabo vreme in tako naprej in naprej.

17 pohodnikov  se nas je tokrat zbralo v Zidanemu Mostu. Z avtobusom smo se odpeljali v smeri Bleda in Pokljuke. In ker prazen nahrbtnik ne stoji sam pokonci, smo na Bledu prevzeli prepotrebne zaloge hrane in pijače in še pred deveto uro pričeli s hojo. Najprej smo se povzpeli na 2050 metrov visok Viševnik in se nato preko Srenjskega prevala spustili proti Blejski koči na Lipanci. Vmes smo »skočili« še na Debeli vrh. Po približno petih urah hoje smo v koči opravili analizo prehojene ture. Prijazen oskrbnik koče je poskrbel, da nismo bili lačni in žejni. Prijetno utrujeni smo se po daljšem postanku na koči  samo še spustili do parkirišča, kjer nas je že čakal avtobus.

Torej, pohod je tokrat lepo uspel in  lahko samo upam, da nam prihodnjega ne bo treba tolikokrat prestavljati.

Besedilo: Adolf Teržan

Foto: Živko Jović in Adolf Teržan

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.