Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Prometnik 124

28. januarja, 2022

Po malo daljšem premoru je zopet zagledala luč sveta nova številka našega in vašega glasila Prometnik. Tudi tokrat zelo obsežna in upam, da zanimiva. Gradiva je bilo tokrat celo toliko, da nismo uspeli vsega objaviti. Nekaj bo počakalo na naslednjo številko. Uredniškemu odboru sta se pridružila dva nova člana. Monika in Davor, dobrodošla.

V četrtek, 14. oktobra, je pozno zvečer dosanjal svoje sanje naš dolgoletni sekretar sindikata Jože Skubic. Bil je zanesljiv, predan sindikalist, predvsem pa človek z veliko začetnico. Njegova zadnja poved v prejšnji številki Prometnika je bila: »… zato želja vsem: zdržite še malo, sonce se že kaže na obzorju.« Prijazen, umirjen, preudaren, zelo človeški, odličen sodelavec in prijatelj, optimističen, do zadnje besede in zadnjega diha. Jože, zelo te pogrešamo. Hvala ti za vse in počivaj v miru.

V tej številki boste lahko med drugim prebrali kar nekaj reportaž z remontov prog, ki se trenutno dogajajo (Pragersko, Brezovica, Pesnica …). V intervjujih se pogovarjamo s predsednikom našega nadzornega odbora, direktorjem odvisne družbe Infrastruktura in članico sveta delavcev.

Tudi poglavje »malo zgodovine« je tokrat precej obsežno. Nadaljujemo predstavitev mejnih postaj. Tokrat smo bili na Prevaljah in na Šentilju. Od poklicev se nam predstavi prometnik I, in sicer na postaji Ljubljana.

Hvala Bogu so se razmere vsaj v poletnem času toliko izboljšale, da je bilo mogoče nekaj druženja našega članstva. Pišemo o treh izletih OO-jev, pa o kolesarstvu in planinskem pohodu. To je samo pogled v nekaj vsebine te številke. Ostalo poiščite in si oglejte sami.

V luči prazničnega voščila vam, spoštovane članice in člani SŽPS, drage bralke in bralci, pošiljam misli z naslovom Postanite glasnik mojega miru ameriškega avtorja N. D. Walscha. Naj vas te misli v teh tako zahtevnih, prelomnih časih ogrejejo, vam dajo misliti in vas navdihnejo, vam osmislijo življenje in dajo notranji mir in upanje tako v času Božiča, praznovanja dneva samostojnosti in enotnosti kot v celotnem novem letu 2022!
»Kjer je sovraštvo, širite ljubezen. Kjer je žalitev, širite odpuščanje.
Kjer je dvom, širite vero. Kjer je obup, širite upanje.
Kjer je tema, širite svetlobo. Kjer je žalost, širite radost.
Ne iščite tolažbe zase, vi tolažite. Ne iščite razumevanja zase, vi razumite.
Ne iščite ljubezni zase, vi ljubite. Ker Ljubezen je to, kar vi ste.
Ljubezen je vse, kar je kadarkoli obstajalo in kar bo obstajalo vekomaj.«

Miran Prnaver, glavni urednik

Prometnik 124

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.