Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Pohod članic in članov na Vremščico

24. maja, 2021

Po tem, ko nam je korona odnesla že lani planiran pohod na ta lep primorski vrh, nam je letos vendarle uspelo izpeljati turo.

11 pohodnikov, ja, res je, samo enajst, se nas je zbralo v petek, 21. 5. 2021, na železniški postaji v Ljubljani, kjer smo presedli na vlak proti Divači. Na postaji Gornje Ležeče smo izstopili in se podali na slabi dve uri oddaljeni vrh Vremščice. Če smo še v startu razmišljali o kratkih hlačah, smo na vrhu vlekli nase vse, kar smo od oblačil v nahrbtnikih premogli. Razgledi so bili sicer malo okrnjeni, ampak nič zato, pomembno je , da smo uživali. Tudi kavica pri cerkvici je prav prijala.

Ker smo načrtovali sestop na postajo v Divačo, smo morali kar pohiteti z vrha. Nekaj časa grebenska pot kmalu zavije proti dolini in letališču, ki, pa nam nikakor ni hotelo priti bližje. Nič ne de, saj smo vendar planinci. Po dveh urah sestopa smo končno na letališču, čakala pa nas je še skoraj ura hoda do postaje. Na postaji pa seveda na zasluženo pijačo in analizo ture. Potem pa na »pohorca« in proti domu.

Tako, meni pa še ostane, da vas povabim na letošnji visokogorski pohod v Julijske Alpe, ki bo v poletnem času z željo, da se ga udeležite v večjem številu.

Besedilo: Adolf Teržan

Foto: Bogdan Kobal in Adolf Teržan


Predstavitev Vremščica

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.