Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

V spomin Zmagu Kotniku (1964 + 2020)

9. aprila, 2020

Predzadnjega dne v mesecu marcu se je od nas poslovil Zmago Kotnik, prometnik postaje Dravograd.

Ostal nam bo v spominu kot vesten sodelavec, iskren prijatelj ter Človek z veliko začetnico. Vedno in povsod pa je bil železničar z dušo in srcem.

Po končani srednji šoli je opravljal dela skladiščnika na postaji Prevalje, kasneje je postal vozovni odpravnik in vlakovodja. Nato je nadaljeval izobraževanje in postal prometnik na postaji Šoštanj, kasneje na postaji Dravograd, kjer je 15. marca opravil zadnjo izmeno. Žal mu je zahrbtna bolezen preprečila, da bi ta poklic opravljal še nadalje.

Poklic je opravljal z velikim veseljem. Dejaven je bil še na veliko področjih, zanimala ga je zgodovina železnice in na tem področju je v lokalnem okolju veliko postoril. Zbral je veliko arhivskega gradiva in prispeval pri ohranitvi železniške tehnične dediščine.

Vsi, ki smo imeli ta privilegij, da se nas je dotaknila njegova življenjska pot, mu bomo za vedno hvaležni, predvsem za njegovo širjenje pozitivne energije.

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.