Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Skupščina SŽPS 2018

21. maja, 2018

Najvišji organ sindikata SŽPS je skupščina, ki jo sestavljajo izvoljeni in imenovani delegati območnih organizacij sindikata ter delegati pridruženih sindikalnih organizacij. Vsaka območna organizacija je upravičena do enega delegata na vsakih začetih 30 članov sindikata, najmanj pa enega.

Letošnja redna skupščina je potekala v Ljubljani v torek, 24. aprila. Udeležilo se je je 22 delegatov od 24 povabljenih. Po otvoritvi skupščine in imenovanju delovnega predsedstva ter potrditvi dnevnega reda je poročilo o delu v preteklem letu podal predsednik sindikata Milorad Šljivić. Poročilo je bilo razdeljeno na aktivnosti, ki jih je v preteklem letu vodil naš sindikat samostojno, in na aktivnosti, ki smo jih »peljali skupaj« z ostalimi sindikati na SŽ. V razpravi je bilo največ vprašanj povezanih z aktualnimi sindikalnimi napetostmi, ki so trenutno na SŽ, našim povezovanjem s sindikatom strojevodij ter še vedno nerešenim problemom odmora med delom.

Sledilo je še poročilo predsednika nadzornega odbora Boštjana Povšeta. Po razpravi sta bili obe poročili potrjeni.

Pri finančnem poročilu za leto 2017 je največ pozornosti in časa povzročila razprava kako v prihodnje tržiti s počitniškimi kapacitetami, da ne bodo prinašale izgube kot se je to zgodilo preteklo leto. Nato je sledil še sprejem finančnega plana za letošnje leto.

V nadaljevanju skupščine je bil spremenjen člen Pravilnika o financiranju in načinu razporejanja denarnih sredstev, ki govori o članarini upokojenih podpornih članov sindikata.

Na tej skupščini je za svoje dolgoletno in predano delo sindikatu prejel zahvalo predsednik OO Ljubljana Miro Krevs, ki zapušča podjetje in odhaja na čakanje.

Predsednika sindikatov SŽPS In SVSŽ sta vpričo delegatov podpisala novo dopolnjeno pogodbo o sodelovanju med sindikatoma in s tem potrdila in utrdila dolgotrajno sodelovanje omenjenih sindikatov.

Tako je tudi letošnja skupščina pregledala delo v preteklem letu in si zadala načrte za delo vnaprej. Upamo, da bomo s skupnimi močmi pri tem karseda uspešni.

Besedilo in foto: Miran Prnaver

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.