Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

30. obletnica zaključka srednje šole

7. junija, 2017

Srečanje dijakov ŽSŠ Maribor – generacija 1987

5. 5. 2017 je bil dan, ki smo si ga izbrali za našo jubilejno trideseto obletnico zaključka srednje šole – Železniške srednje šole Maribor. Bolj ko se je bližala 17.00 ura, bolj smo postajali nestrpni, saj smo pričakovali tudi nekaj sošolcev, za katerimi so se po srednji šoli izgubili stiki, sedaj pa so se zopet našli. Neprecenljivo. Srečanju se je pridružila tudi dobra in skrbna razredničarka profesorica Tanja Srebrnič.
Nekdanji praktikant na železnici in sedaj prijazen profesor na Srednji prometni šoli g. Benjamin Pivec nas je sprejel z namenom, da nam razkaže srednjo šolo z ostalimi pripadajočimi objekti ter seznani s pridobitvami v tridesetih letih. Bilo jih je kar nekaj. Nekdanji dijaki smo tako obujali predvsem prijetne spomine na čas, ki smo ga preživeli v šolskih klopeh, pa tudi izven njih v domu. V živahnem vzdušju smo še naredili spominsko fotografijo pred zaščitnim znakom šole – lokomotivo, ki pa roko na srce, potrebuje obnovo in zaščito.
Tako smo so po dveh urah druženja težko poslovili od profesorja in se podali na zasluženo večerjo, saj večina sošolcev prihaja iz oddaljenejših krajev (Primorska, Dolenjska, Bela krajina, Prekmurje…). Ob sproščenem klepetu in fantastičnem vzdušju je ura kar prehitro minevala. Ob slovesu v ranih jutranjih urah smo še sklenili, da se čez pet let zopet srečamo in k srečanju pritegnemo še tiste, ki se iz različnih razlogov tega srečanja niso udeležili.

Besedilo: Albina Novak
Foto: Boris Kolman

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.