Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Pohod na Boč

15. maja, 2017

Boč je hrib, ki s svojo višino ne dosega magične meje tisočih metrov, ampak , če si za izhodišče izbereš železniško postajo v Poljčanah, se je potrebno kar lepo potruditi, da se povzpneš na njegov vrh.
Sedemnajst pohodnikov se nas je tako v petek, 12.5.2017 zbralo na železniški postaji Poljčane, s skupno željo po druženju in zabavi. Pot nas je najprej vodila po cesti do Zgornjih Poljčan, nato skozi gozd in čez Balunjačo na vrh Boča, kamor smo prispeli po slabih treh urah hoda. Nekateri so se povzpeli še na vrh 20 metrskega razglednega stolpa, drugi pa smo samo uživali ob njegovem vznožju.
Sestopili smo do Doma na Boču, kjer je oskrbnik poskrbel, da smo se primerno okrepčali, nato pa je sledil samo še ležeren spust čez Babo do železniške postaje.
Vsi smo se strinjali, da je tokratni spomladanski pohod lepo uspel, bomo pa čez poletje nabirali moči, da se konec avgusta povzpnemo na kakšen zahtevnejši in tudi precej višji cilj.

Besedilo: Adolf Teržan
Foto: Bogdan Kobal in Miran Prnaver

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.