Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Božičkov vlak ponovno na Koroškem

29. decembra, 2016

Po nekaj sušnih letih, ko se Božiček na Koroško ni pripeljal z vlakom, so v SŽ-Potniški promet, d. o. o.,  prisluhnili željam in ga uvrstili v red voženj v prazničnem decembru.
Termin, ki je bil izbran, 20. december, ne bi mogel biti boljši in vse to je bilo zagotovilo, da se nam obeta čudovit dan, ki bo razveselil staro in mlado.
Kanček skrbi se je pokazal na začetku, saj so bile vozovnice za vlak praktično razprodane že prvega dne. Ker so mnogi ostali brez njih, je to povzročilo tudi nekaj slabe volje in razočaranja ob predlogih, da bi moralo biti več voženj in da bi vlak moral voziti popoldan … A kot ponavadi, se vsem ugoditi ne da in tudi ob še tako lepih stvareh se lahko porodijo ideje, da bi lahko bilo kako drugače.
K sodelovanju sem povabil tudi Turistično društvo Dravograd in njihova neutrudna predsednica Alenka z ekipo svojih sodelavcev so bili kot nalašč za ta hladen dan. Vroč čaj in zakuhano vino, ki so ga pripravili, je mnogim ogrel dušo, za otroke pa so pekli miške in jih razvajali s sladkorčki. Članice pevsko-instrumentalne skupine Bica band so s petjem božičnih pesmi pričarale pravo praznično vzdušje, upokojeni strojevodja Adi pa je odprl vrata naše obnovljene 18-005, razkazoval njeno notranjost in neutrudno odgovarjal na mnoga vprašanja.
Pisk lokomotive v daljavi je naznanil, da je bil Božiček blizu, in veselje je bilo nepopisno. Veličastna lokomotiva je prisopihala na postajo in vsa ovita v dim je s svojo žarečo notranjostjo takoj obudila spomin na stare čase ter bila predmet občudovanja malo starejših, otroške oči pa so se zasvetile ob pogledu na Božička in na njegovo spremljevalko, gospo Božičkovo.
Dobra urica postanka je bila seveda premalo za vse radovedneže, ki so si želeli ogledati lokomotivo in muzejske vagone. Svoj kamenček v mozaik praznovanja so dodali tudi gasilci PGD Dravograd, ki so s cisternami vode napojili žejno lepotico, da je zmogla svojo pot nazaj proti Mariboru.

Zmago Kotnik

 

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.