Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Skupščina 2016

17. maja, 2016

V sredo, 4. maja, je v Ljubljani potekala redna letna skupščina našega sindikata. Ker sta predsedniku  sindikata in predsedniku NO sindikata potekla mandata, je bila letošnja skupščina tudi volilna.
Glede na določila statuta, je bilo letos na skupščino povabljenih 26 delegatov iz vseh 12 območnih organizacij (OO), kolikor jih šteje naš sindikat. Po otvoritvi skupščine in imenovanju delovnega predsedstva ter potrditvi dnevnega reda je poročilo podal predsednik sindikata Matjaž Skutnik. Poročilo  je bilo razdeljeno na aktivnosti, ki jih je v preteklem letu vodil naš sindikat samostojno, in na aktivnosti, ki smo jih peljali skupaj z ostalimi sindikati na SŽ.  Sledilo je še poročilo predsednika nadzornega odbora Boštjana Povšeta. Po razpravi stabili obe poročili potrjeni.
Sledila je obravnava finančnega poročilo za leto 2015 in sprejem finančnega plana za letošnje leto.
V točki volitve sta se predstavila kandidata za predsednika sindikata in predsednika NO. Podala sta svoj program in vizijo dela. Oba kandidata sta že do sedaj opravljala to funkcijo. Po izvolitvi je predsednik Matjaž Skutnik imenoval dva podpredsednika (Milorada Šljivića in Dušana Kokola), sekretarja sindikata (Jožeta Skubica) ter koordinatorja GO(Edvarda Kostiča). Izvoljeni predsednik NO Boštjan Povše pa je imenoval še štiri člane nadzornega odbora.
Na tej skupščini sta za svoje dolgoletno in predano delo sindikatu prejela zahvali in darili nekdanja predsednika OO Pragersko(Borut Jug) in OO Maribor (Andrej Karničnik), ki na lanskih volitvah v svojem OO nista več kandidirala.
Tako je tudi letošnja skupščina pregledala delo v preteklem letu in si zadala načrte zadelo vnaprej. Upamo, da bomo s skupnimi močmi pri tem karseda uspešni.

Besedilo in foto: Miran Prnaver

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.