Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Športno srečanja na Hrvaškem

6. oktobra, 2015

Sindikat prometnika vlakova Hrvatske (SPVH) je tudi letos tradicionalno organiziral športno srečanje za svoje članice in člane. Tako kot smo mi kolege iz Hrvaške povabili na naše srečanje na Roglo, smo  tudi mi prejeli povabilo na udeležbo na njihovem srečanju. Po več letih srečanj v Trogirju se je letošnje dogajanje prestavilo v Istro v znano turistično mesto Rovinj. Srečanje je potekalo med 17. in 19. septembrom in je bilo poimenovano po njihovem članu, ki je bil zelo aktiven član in funkcionar sindikata, a je žal pred leti preminul – Sportski susreti Krešimir Posavec.
Kot sem že omenil, se ga jeudeležila tudi naša 10-članska ekipa.Poleg nas so bili udeleženci še gostje iz Poljske, Srbije ter Bosne in Hercegovine. Srečanje je bilo zelo dobro pripravljeno in organizirano.  Potekalo je v lepem, še prav poletnem vremenu.
Hrvaški kolegi  povabijo na ta srečanja vse svoje člane. Ve pa se, da zaradi narave službe ne morejo vsi priti. Letošnjih udeležencev je bilo približno 400.
Na delovnem srečanju smo se sestali predstavniki vseh tujih delegacij in seveda domačini. Hrvati so nam naprej pripravili in poslali teme oziroma vprašanja, ki naj bi jih obravnavali. Slovenci smo se na ta sestanek resno pripravili in že doma v Ljubljani sestavili odgovore. Vse teme za nas seveda niso bile aktualne, saj je situacija v obeh državah oziroma na železnicah precej različna. Obenem pa se je  nadaljevala obravnava tematik, ki smo jo v nekem smislu začeli že nasrečanju  v Srbiji na Kopaoniku. Tudi ta izmenjava mnenj in izkušenj je bila za vse udeležence dobrodošla in koristna.
Drugi del srečanja so predstavljala tekmovanja v različnih športnih panogah. V veliki večini so nastopali domačini iz skoraj 30-ih njihovih podružnic, kot imajo organiziran sindikat. V nekaterih disciplinah smo nastopili tudi mi. In domov smo odnesli tudi dva pokala.  Gabrijel Šuštar je delil tretje mesto v namiznem tenisu, zmagovalec v šahu pa je bil naš podpredsednik Milorad Šljivić.
Domov smo se vračali zelo zadovoljni,  tako s sprejemom in gostoljubjem kot z rezultati delovnega in športnega srečanja.

Miran Prnaver

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.