Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Glasilo Prometnik 105

22. aprila, 2015

Pred Vami, drage članice in člani, spoštovani bralci glasila Prometnik, je 105. številka. Naš sindikat letos praznuje četrt stoletja svojega obstoja. Tudi glasilo Prometnik s to številko stopa v tretje desetletje, saj je prva številka izšla že davnega leta 1995.

Po uvodnih besedah odgovornega urednika boste izpod peresa sekretarja sindikata SŽPS prebrali nekaj misli ob srebrnem jubileju našega sindikata. Isti avtor piše tudi o socialnem sporazumu, ki je bil podpisan v začetku februarja.

Pišemo o dveh novih povezavah s sosednjo Hrvaško. Vlaki so že  sredi decembra z novim voznim redom  začeli voziti na relaciji  Rogatec – Đurmanec in Lendava – Čakovec. Vendar je to tako pomembna tema, da je nismo izpustili, čeprav novice niso ravno sveže.

Govorimo o začetnih težavah pri vnašanju podatkov »gibanje vlakov« v naš računalniško- informacijski sistem. Na terenu smo se prepričali, kaj bi lahko in bi bilo potrebno storiti za boljšo urejenost postaj goriške proge.

V sliki in besedi predstavljamo, kaj se je in kaj se, hvala Bogu, ni zgodilo ob padcu skale na progo med postajama Zagorje – Sava konec meseca februarja.

Bili smo tudi na kongresu naše sindikalne centrale SZS – Alternativa.

Predstavljamo delo progovnega čuvaja. V intervjujih se bosta prestavila nova predsednica OO SŽPS Postojna in poklicni član SD-I, sicer tudi član našega uredniškega odbora.

Obiskali smo mejno postajo s poti proti hrvaškemu morju –Ilirsko Bistrico.

V rubriki »Malo zgodovine« pišemo o razvoju in različnih tipih elektromehanskih signalno-varnostnih naprav ter o povojni obnovi proge Pragersko – Ormož.

Kot ponavadi, smo spremljali tradicionalno srečanje naših članic ob 8. marcu. Bili pa smo tudi na smučanju s celjskimi kolegi.

V tej številki predstavljamo tri prometnike, ki se ukvarjajo ali so se s prav zanimivimi ter za marsikoga ekstremnimi hobiji. Dva tečeta maratone, eden pa je z motorjem prevozil celotno Afriko. Verjamem, da bo to res zanimivo branje.

Vse to in še marsikaj drugega boste našli v notranjosti naše nove številke Prometnika.

Na koncu vam prestavljamo ugodnosti, ki jih ponuja Zavarovalnica Maribor, d. d., (Best Doctors).

Ne spreglejte tudi oglasa, kjer objavljamo vse ugodnosti, ki jih svojim članom na različnih turističnih lokacijah po Sloveniji ponuja SŽPS.

To vam bo  prišlo prav v počitniških mesecih, ki so pred nami, saj vam bo to lahko pocenilo dopust.

Želim Vam lepe pomladne in poletne dni in obilo razvedrila, tudi ob branju Prometnika.

Miran Prnaver, glavni urednik

Prometnik 105

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.