Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Pohod na Košutico

20. novembra, 2014

V soboto, 18. oktobra smo se članice in člani O.O. Maribor odpravili na planinski pohod na Košutico. Pohod je bil najprej planiran v mesecu septembru, vendar smo ga prestavili zaradi slabega deževnega vremena. Po dolgotrajnem slabem vremenu je bilo napovedano lepo vreme čez vikend zato smo se z našim vodnikom Kupčič Zdenkom na hitro dogovorili, da izkoristimo napovedan lep sobotni dan za naš pohod.

Zjutraj ob 6. uri smo se zbrali v Dravogradu in se z avtom odpeljali preko mejnega prehoda Vič na avstrijsko stran preko Ferlacha na stari mejni prehod Ljubelj, kjer smo nato ob Kompasu na parkirišču pustili naš jekleni konjiček in se peš odpravili na Košutico. Na začetku so vrhovi planin bili oviti v meglo, pihal je blagi veter, zato smo mislili, da bo na vrhu tudi še megleno in vetrovno. Lepo razjasnilo. Veter se je umiril tako, da smo imeli lep razgled na okoliške vrhove in kraje.

Ob vrnitvi smo se usmerili preko mejnega prehoda Holmec, da smo v Prevaljah pri Brančurniku nekaj toplega pospravili v naše želodčke in se z lepimi spomini odpravili proti domu.

Andrej Karničnik

Predsednik O.O. Maribor

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.