Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Spomladanski pohod SŽPS na Lisco

21. maja, 2014

V petek, 9. maja, se nas je v čudovito sončnem vremenu zbralo dvajset pohodnikov  na železniški postaji  Breg (181 mnm), od koder  smo se podali na slabe tri ure trajajoč vzpon na Lisco (948 mnm).

Ker je sonce močno pripekalo, nam je pot v senci dreves do vasice Razbor

(485 mnm) hitro minila. Tukaj smo prvič postali in s pomočjo naše neutrudne spremljevalne ekipe (Uroša) napolnili že malce izpraznjene baterije.

Nadaljevanje poti je potekalo malce strmeje in nas mimo lani obnovljene cerkve Sv. Jošta (787 mnm) pripeljalo do Tončkovega doma na Lisci (927 mnm), kjer smo imeli dogovorjen daljši postanek.

Kasneje, mnogo kasneje smo se povzpeli še na sam vrh razgledne Lisce in pot nadaljevali proti eno uro oddaljeni cerkvi Sv. Lovrenca (722 mnm). Travnik pod cerkvijo je poln raznovrstnih zaščitenih cvetic, med drugim tudi Clusijevega svišča in Kranjske lilije.

Prijetno utrujenim pohodnikom je nato sledil še tisti manj prijeten del, to je sestop po asfaltni cesti v dolino. Ob prihodu na postajo smo si obljubili, da še pridemo.

Za vse ostale pa: »Na svidenje v avgustu, ko bomo obiskali spodnje Bohinjske gore. In to za dva dni.«

 

Adolf Teržan

 

 


Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.