Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Srečanje članic SŽPS ob 8. marcu

22. marca, 2014

Pred kratkim sem prebrala vic….Vpraša Mujo Hasota: »Haso, kaj je to dan žena?« Haso mu odgovori: » Pa isto kot noč čarovnic, samo, da je to po dnevi.«

Kakor koli že, ta naš poseben dan, smo članice SŽPS s spremljevalci letos praznovale na primorskem. Dobili smo se v Kopru, na potniški postaji. Po dopoldanskem okrepčilu, smo se odpravili na krajši sprehod. Ogledali smo si del Kopra, predvsem staro mestno jedro in nekaj najpomembnejših zgodovinskih znamenitosti.  Spili  kavo v lokalu ob morju, nato pa se odpeljali na podeželje, pod kraški rob. Ustavili smo se na turistični kmetiji Trček, kjer sta nam prijazna gostitelja razkazala ranč. Sledila je degustacija domačih vin in mesnih izdelkov. Pot nas je vodila v Hrastovlje, na ogled  galerij Snoj in Pohlen, ter hrastoveljske cerkvice s freskami iz stare in nove zaveze, ter svetovno  znanim mrtvaškim plesom. Večer smo zapečatili v gostilni Švab. Ob dobri hrani in pijači nas je zabaval naš stari znanec Matej.

V poznih večernih urah so se naše gostje s spremljevalci odpeljale proti domu. Tokrat z avtobusom. Ker smo dežela refoška, metle v povratku niso prišle v poštev.

V upanju, da ste se imele lepo, se vam vsem skupaj zahvaljujem za ta čaroben dan, za karizmo in magično energijo, ki jo imate, ter za čas, ki ste si ga vzeli. Me pa, če ne prej, se vidimo konec oktobra!!!

Bojana Kocjančič

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.