Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Naša nova hišica

17. septembra, 2013

Pridobitev počitniške kapacitete v Atomskih Toplicah (Podčetrtek)
Naš sindikat si v svojem delovanju prizadeva karseda zaščititi pridobljene pravice svojih članov in vseh zaposlenih na Slovenskih železnicah. Prav tako se bori in ukrepa tudi pri vseh kršitvah tako zakonodaje kot naših internih predpisov.
Posebno skrb pa namenjamo preživljanju prostega časa naših članov. Za dobro in zadovoljno delo je pomembno, da je človek spočit, to pa pomeni, da si  zna tudi v času dopusta privoščiti primeren oddih in sprostitev. Velikokrat je to povezano s precejšnjimi stroški, ki si jih v današnjih časih marsikdo težko privošči.
Zaradi vseh te vzrokov je zato naš sindikat že pred leti začel razmišljati o nakupu počitniških kapacitet, ki bi jih pod ugodnimi  pogoji koristili naši člani. Tako je bila kot prva pred šestimi leti kupljena hišica v Termah Olimia – Kamp Natura.   Hišica stoji v kompleksu Aqualuna v Termah Olimje. V njej je mogoče letovati skozi vso leto. Možnost bivanja ima do 5 oseb. Nudi nam bazene v Aqualuni ali izven sezone v Termaliji, z ugodnimi popusti pa so vam na voljo tudi savne v welness centru.
Kapaciteta je bila vsa ta leta lepo zapolnjena z našimi člani in drugimi zaposlenimi. Če pa je bil prostor, so lahko proste termine koristili tudi drugi zunanji interesenti.
Problem, ki se je s časom pojavil, je bil v tem, da nismo bili lastniki parcele, na kateri je stala hišica, pa tudi hišica  je počasi klicala po tej in oni potrebni obnovi.
Tako se je naš sindikat znašel pred dilemo, kaj  in kako vnaprej  s to počitniško kapaciteto.
V letošnjem letu se je ponudila lepa priložnost, da  bi se lahko pridobila druga hišica, ki stoji v bližini naše že obstoječe. Hišica je zelo lepo ohranjena, opremljena in z več zunanjega prostora.  Predvsem pa bi z nakupom pridobili in postali lastniki parcele, na kateri hišica stoji.
O tej odločitvi je temeljito razpravljal Glavni odbor sindikata pa tudi najvišji organ sindikata – skupščina je imela to temo na dnevnem redu.
V razpravi so se sicer postavljale tudi dileme, ali bi morda iskali lokacijo kje drugje po Sloveniji (gore, morje), vendar je bil na koncu sprejet sklep, da je glede na ceno, lokacijo, ohranjenost objekta in funkcionalnost (možnost kopanja in ostalih storitev Term Olimia skozi vse leto) to idealna rešitev. Vse druge lokacije ne nudijo celoletnih aktivnosti. Morje in hribi so aktualni le v toplejših delih leta.  Pa tudi cena teh objektov bi bila občutno previsoka za naš sindikat.
Otvoritev nove pridobljene hišice v Termah Olimia je potekala v sredo, 19. junija.
Veseli smo in prepričani, da bo nova pridobitev našim članom ponujala novo, še boljšo in ugodno možnost koriščenja prostega časa in nabiranje novih moči za premagovanje vsakodnevnih obveznosti, ki  nas  čakajo.
Besedilo in fotografije je prispeval Miran Prnaver.

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.