Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

140 let železnice v Istri in 80 let elektrificirane železnice

11. julija, 2013

V  Ilirski Bistrici so 29. junija  svečano obeležili 140 let odprtja železniške proge, Pivka – Reka. Društvo ljubiteljev železnic Ilirska Bistrica je ob tem pripravilo številne  zanimive dogodke, osrednja slovesnost je bila ob 11. uri pred železniško postajo v Ilirski Bistrici. V Ilirsko Bistrico je goste, čeprav redke iz Ljubljane, pripeljal tudi najmodernejši vlak Slovenskih železnic, Pendolino.

Že na postaji v Pivki nas je pozdravil belolasi, bradati mož, ki nam je predstavil progo in dogodke tistega dne. Tako smo potovali z mnogo informacijami naprej v Ilirsko Bistrico, kjer nas je pričakala godba na pihala z veselimi napevi in koračnicami. Ustvarili so veselo vzdušje. Sama prireditev je bila organizirana celota, tudi s povabljenimi Matuljčani, z njihovo folkloro in pevskim zborom.

Razstava fotografij, ogled prve električne lokomotive »Breda«, ki je kot razstavni eksponat na postaji zelo lično urejena, in podelitev zahvalnih plaket, je dodala težo svečani prireditvi.

Sponzorji, skupina Slovenske železnice in tudi lokalne skupnosti, železničarji, ki so občinski funkcionarji, so pripomogli k izdaji spominske knjižice.

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.