Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Spomladanski pohod OO Zidani Most

25. aprila, 2013

V petek,19.4.2013, se nas je 12 pohodnikov odločilo, da osvojimo Kopitnik – razgleden vrh nad Zidanim Mostom.

Zbrali smo se na postaji in nato krenili po tako imenovani Aškerčevi poti. Pot se razmeroma zložno vzpenja in nas po 45 minutah pripelje do vasi Širje. Tu smo si privoščili prvi postanek. Ogledali smo si  lokalno cerkev in nato nadaljevali pot proti eno uro oddaljenim Goram ( 791m ). Po daljšem postanku na domu smo krenili proti Koči na Kopitniku . Ta del poti je precej položen, zato nas ni preveč utrudil. Sama koča je zgledno urejena in je bila ta dan s pomočjo Jureta odprta izključno za nas.

Od koče smo pot nadaljevali do vrha Kopitnika ( 914m ), kjer je izreden razgled. Vrh, ki prepada na tri strani, nas je nagradil z lepim razgledom. Za nameček pa smo si ogledali še bivak-votlino  pod njim.

Pri sestopu smo se ustavili še pri naši lokalni vodnici, ki nam je z okusnimi domačimi dobrotami polepšala dan. Hvala, Tatjana.

Za konec je sledil še strm sestop v Zidani Most in obljuba pohodnikov, da se še vrnemo.

Adolf Teržan

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.