Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

 

Jesenski izlet OO Zidani Most

16. oktobra, 2012

Naše jesensko potepanje smo pričeli v Zidanem Mostu.
Z avtobusom smo se odpeljali v Rogaško Slatino, kjer  smo obiskali Steklarno. Skozi ves delovni proces v steklarni nas je povedel tam zaposlen tehnolog. Na lastne oči smo se prepričali, da je delo v steklarni težko in predvsem fizično naporno. Sledil je tudi obisk industrijske prodajalne, kjer smo si bili enotni, da je rogaški kristal za naše žepe (pre)drag.
Pot smo nato nadaljevali preko mejnega prehoda s Hrvaško – v Kumrovec. Ogledali smo si zgodovinsko vas, kjer se je rodil Josip Broz – Tito. Objekti in stavbe v vasi – muzeju na prostem so večinoma obnovljene, zaposleni  pa so poskrbeli, da se življenje v njih nadaljuje. Vonj sena in črne kuhinje nas je ponesel v minule čase.V vasi je kovačnica , svečarna, tesarska delavnica, kozolec in še in še. Bilo je zanimivo in predvsem poučno.
Ker pa je bil Kumrovec včasih znan po svojih »diplomantih« , smo si seveda ogledali še znamenito politično šolo in pripadajoči hotel. Oba objekta žalostno propadata in sta zgolj še senci nekdanje slave.
Večer smo zaključili v prijetni restavraciji Sonce v Rogaški Slatini, ki se ponaša z izjemno bogato tradicijo, saj že več kot 200 let krasi in bogati gostinsko ponudbo teh krajev.

Adolf Teržan

Imate vprašanje?
Kontaktirajte nas
Pridruži se nam
Pristopna izjava

Copyright by SŽPS. All rights reserved.

Copyright by SŽPS. All rights reserved.