Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

Logo
Dobrodošli na spletni strani Sindikata železniškega prometa Slovenije. Spletna stran je namenjena sprotnemu obveščanju naših članic in članov, vseh zaposlenih v podjetju Slovenske železnice d.o.o, hčerinskih podjetjih in drugih podjetjih ter širše slovenske javnosti o dogajanjih tako v sindikatu kot tudi znotraj slovenskih železnic.

Pristopna izjavaOstali obrazci

Podelitev priznanj za 30 let dela na železnici

Podelitev priznanj za 30 let dela na železnici

2. junija praznujemo dan železničarjev v spomin na prihod prvega vlaka v naše kraje pred 172-mi leti. Dan pred tem, v petek, 1. junija, je bila pred hotelom Aqua Roma v Rimskih Toplicah slovesnost s podelitvijo spominskih priznanj za 30-letno delo na železnici.

V kulturnem programu so sodelovali ŽKUD Tine Rožanc, Veselje iz Prekmurja in godba SŽ.

V pozdravnem nagovoru je generalni direktor SŽ Dušan Mes poudaril, da je to velik praznik železnic. V zadnjih letih je tako visoko priznanje prejelo več kot polovica zaposlenih, kar pomeni, da imamo zelo zvest in predan kader, kar je velik kapital. Z veseljem je povedal, da je stanje v podjetju stabilno in da dobro poslujemo, kar se odraža tudi v prejemkih in nagradah, ki jih dobijo zaposleni za opravljeno delo.

Sledila je podelitev ur in plaket vsem letošnjim jubilantom, med njimi je bil tudi direktor naše odvisne družbe.

Ob pogostitvi je potekalo prijetno druženje in pogovori z nekdanjimi sošolci, ki so sedaj že tri desetletja zvesti železnicam. Za zabavo in dodatno dobro voljo je poskrbel ansambel Gadi.

V naslednji številki glasila Prometnik pa boste lahko prebrali izjave nekaterih udeležencev slovesnosti.

Besedilo in foto: Miran Prnaver