Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

Logo
Dobrodošli na spletni strani Sindikata železniškega prometa Slovenije. Spletna stran je namenjena sprotnemu obveščanju naših članic in članov, vseh zaposlenih v podjetju Slovenske železnice d.o.o, hčerinskih podjetjih in drugih podjetjih ter širše slovenske javnosti o dogajanjih tako v sindikatu kot tudi znotraj slovenskih železnic.

Pristopna izjavaOstali obrazci

Obnovljena parna lokomotiva na postaji Dravograd

Obnovljena parna lokomotiva na postaji Dravograd

V soboto, 12. septembra 2015, je bila na postaji Dravograd slovesnost ob predstavitvi obnovljene parne lokomotive. Lokomotiva serije 18-005 že več desetletij stoji ob postajnem poslopju in jo je zob časa že nekoliko najedel. Pobudnik in koordinator obnove je bil naš član, prometnik postaje Dravograd Zmago Kotnik. Na Slovenskih železnicah se v takšne projekte zadnje čase ne vlaga denarja, vendar je Zmagu uspelo. Denar za obnovo in pogostitev na slovesnosti je prispevala Občina  Dravograd v sodelovanju s krajevno skupnostjo. Pri sami obnovi pa so svoj delež prispevali tudi Železniški muzej Ljubljana, Muzej Južne železnice Šentjur in mnogi posamezniki. Želimo si le, da bi v našem okolju bilo še več takih, ki jim ni vseeno za našo tehnično dediščino.

Besedilo:Edvard Kostić

Fotografije: Nina Cimperc Dežman, Zmago Kotnik in Edvard Kostić