Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

Logo
Dobrodošli na spletni strani Sindikata železniškega prometa Slovenije. Spletna stran je namenjena sprotnemu obveščanju naših članic in članov, vseh zaposlenih v podjetju Slovenske železnice d.o.o, hčerinskih podjetjih in drugih podjetjih ter širše slovenske javnosti o dogajanjih tako v sindikatu kot tudi znotraj slovenskih železnic.

Pristopna izjavaOstali obrazci

Izlet SŽPS OO Celje na Brione

Izlet SŽPS OO Celje na Brione

Brioni so skupina štirinajstih otokov, ki so razporejeni nasproti kraja Fažana v hrvaški Istri.
Že v času Avstrijskega cesarstva je bil na otočju zgrajen elitni turistični center. Lastnik hamburškega živalskega vrta je zgradil živalski vrt za potrebe aklimatizacije živali iz tropskih krajev. Največji razcvet je otočje doživelo po drugi svetovni vojni, ko si je takratni predsednik Tito na otoku Vanga uredil počitniško rezidenco. Tu je sprejemal številne državnike, predvsem iz gibanja neuvrščenih držav. 35 let je bilo otočje zaprto za širšo javnost. Za slovensko zgodovino pa je pomembna Brionska deklaracija, s katero so bile ustavljene sovražnosti na ozemlju Slovenije v času osamosvojitvene vojne.
V soboto, 29. 8. 2015, smo se člani OO Celja, skupaj s člani SVSŽ, odpravili na izlet na Brione. Zanimanje za izlet je bilo izredno, tako da je bilo potrebno najeti avtobus s 83-imi  sedeži.
Lepo sončno vreme je dodatno pripomoglo k odličnemu vzdušju. Poleg ogleda znamenitosti nam je toplo vreme omogočilo tudi prijetno kopanje.

Edvard Kostić