Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

Logo
Dobrodošli na spletni strani Sindikata železniškega prometa Slovenije. Spletna stran je namenjena sprotnemu obveščanju naših članic in članov, vseh zaposlenih v podjetju Slovenske železnice d.o.o, hčerinskih podjetjih in drugih podjetjih ter širše slovenske javnosti o dogajanjih tako v sindikatu kot tudi znotraj slovenskih železnic.

Pristopna izjavaOstali obrazci

S kolesom preko Pohorja

S kolesom preko Pohorja

Trije člani SŽPS (OO Maribor Stanko Gojić, OO PO Maribor Miloš Borojević in Drago Ozvaldič) smo se v nedeljo, 19.7.2015, odločili prekolesariti Pohorje od Maribora do Slovenj Gradca (Pohorska transverzala).

Zgodaj zjutraj smo startali iz Maribora, se odpravili mimo obrambnega doma Pekre, Glažute, Gladovnega studenca pod Arehom, koče Cojzarice, Šumika, Klopnega vrha do koče na Pesku (Rogla). Po krajšem počitku in malici smo pot nadaljevali mimo Mašinžage proti Lovrencu na Pohorju, nato mimo jezera Jezerc do koče Pesnik nad Ribnico na Pohorju in naprej do Grmovškovega doma pod Veliko Kopo.

Zaradi visokih temperatur se nismo spustili v Slovenj Gradec. Vrnili smo se po isti poti do koče Pesnik. Potem smo se spustili skozi Ribnico na Pohorju v Podvelko ter pot nadaljevali  ob reki Dravi do Maribora. V Maribor smo prispeli ob 17. uri.

Skupaj smo prekolesarili 134 km. Pot je zahtevna, vendar zelo lepa in slikovita. Ob številnih kolovozih in gozdnih cestah skriva Pohorje še veliko naravnih biserov, katere si je vredno ogledati. Za to turo je priporočljivo gorsko kolo.

Drago Ozvaldič