Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

Logo
Dobrodošli na spletni strani Sindikata železniškega prometa Slovenije. Spletna stran je namenjena sprotnemu obveščanju naših članic in članov, vseh zaposlenih v podjetju Slovenske železnice d.o.o, hčerinskih podjetjih in drugih podjetjih ter širše slovenske javnosti o dogajanjih tako v sindikatu kot tudi znotraj slovenskih železnic.

Pristopna izjavaOstali obrazci

Srečanje članic SŽPS ob 8. marcu

Srečanje članic SŽPS ob 8. marcu

Tradicionalno srečanje članic SŽPS smo letos gostili v OO Postojna. Po uvodnem okrepčilu smo se odpravili proti Krasu, natančneje, zapeljali smo se na obisk v zamejstvo, kjer smo si najprej ogledali župnijsko cerkev v Repentaboru, župnik pa nam je prijazno razložil kako je državna meja geografsko vplivala na življenje Slovencev. V Kraški hiši nas je preveval duh preteklosti, saj smo si lahko prav živo predstavljali takratni način življenja v strnjeni vasici, ki je z načinom gradnje kljubovala kraški burji.
Na hitro smo se ustavili še v mogočni cerkvi Monte Grisa, ki je zelo nenavadne oblike in stoji na hribčku nad tržaškim zalivom. Zadnji postanek je bila Divača, kjer smo najprej obiskali Škrateljnovo hišo z muzejem slovenskih filmskih igralcev ter stalno razstavo posvečeno življenju in delu filmske igralke Ite Rine.
Dan smo zaključili v Orient Expresu, kjer so poskrbeli za naše želodce in razgibavanje na plesnem podiju.
Vse kar je lepo prehitro mine, vendar upamo, da se vam je vsaj del tega dneva vtisnil v spomin in, da ste ga preživeli v prijetni družbi, mi smo vsekakor bili zelo veseli, da ste se vabilu v takem številu odzvali.
Nasvidenje prihodnje leto…kje že?
V priloženem gradivu, pa si lahko še enkrat pogledate, kje vse smo se potepali, saj je Robi pridno vse dokumentiral.
OO Postojna
Zloženka Dan žena 2015