Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

Logo
Dobrodošli na spletni strani Sindikata železniškega prometa Slovenije. Spletna stran je namenjena sprotnemu obveščanju naših članic in članov, vseh zaposlenih v podjetju Slovenske železnice d.o.o, hčerinskih podjetjih in drugih podjetjih ter širše slovenske javnosti o dogajanjih tako v sindikatu kot tudi znotraj slovenskih železnic.

Pristopna izjavaOstali obrazci

Izlet OO Pragersko, OO Maribor in OO PO Maribor

Izlet OO Pragersko, OO Maribor in OO PO Maribor

Dne 05.10.2019 smo se članice in člani območnih organizacij Pragersko, Maribor in PO Maribor podali na izlet po Pomurju. Začeli smo z obiskom Expana, v katerem je na premišljen in inovativen način predstavljeno Pomurje, znotraj katerega so zajeti: Panofilm, Panoskop, Neuroterme, Čarobna jasa, Panoart in Panolet. S pomočjo virtualnih očal, v maketi balona, nam je bilo pričarano neverjetno doživetje v zraku, kot ga je pred več desetletji izkusil belgijski znanstvenik.

Ustavili smo se tudi v Lendavskih Goricah pri dveh vrhunskih modelarjih. To sta Leo Roudi in Matjaž Matko. Predstavila sta nam tehnično dovršeno maketo postaje Ormož, modele vlakov in lokomotiv.

Na Goričkem pa nas je pričakal Krtek Oli v doživljajskem parku Vulkanija. Popeljal nas je na nepozabno potovanje v globino Goričkega vulkana skozi zgodovino Zemlje in po geoloških značilnostih.

Izlet smo zaključili s poznim popoldanskim kosilom v prijetnem vzdušju ob dobri hrani ter pijači v gostišču pri Veseli Goričanki.

Boris Kolman