Obnovljena parna lokomotiva na postaji Dravograd

V soboto, 12. septembra 2015, je bila na postaji Dravograd slovesnost ob predstavitvi obnovljene parne lokomotive. Lokomotiva serije 18-005 že več desetletij stoji ob postajnem poslopju in jo je zob časa že nekoliko najedel. Pobudnik in koordinator obnove je bil naš član, prometnik postaje Dravograd Zmago Kotnik. Na Slovenskih železnicah se v takšne projekte zadnje čase ne vlaga denarja, vendar je Zmagu uspelo. Denar za obnovo in pogostitev na slovesnosti je prispevala Občina  Dravograd v sodelovanju s krajevno skupnostjo. Pri sami obnovi pa so svoj delež prispevali tudi Železniški muzej Ljubljana, Muzej Južne železnice Šentjur in mnogi posamezniki. Želimo si le, da bi v našem okolju bilo še več takih, ki jim ni vseeno za našo tehnično dediščino.

Besedilo:Edvard Kostić

Fotografije: Nina Cimperc Dežman, Zmago Kotnik in Edvard Kostić