Modri vlak

Konec meseca avgusta,  ko sem se mudil v Beogradu, sem s pomočjo naših prijateljev iz Sindikata izvršnih službi- srbskih železnica obiskal depo – delavnico  na postaji Topčider, kjer so garirani vagoni in del lokomotiv nekoč zelo znanega Modrega vlaka. Vagoni, narejeni konec petdesetih let prejšnjega stoletja, še danes zbujajo občudovanje glede njihove opremljenosti in komforta, ki so ga nudili takratnemu jugoslovanskemu političnemu vodstvu  in predvsem predsedniku države oziroma vsem tujim delegacijam, ki so bile kdaj na vlaku. Danes se lahko vagoni Modrega vlak koristijo (najamejo) v turistične namene.

Več o Modrem vlaku (v besedi in sliki) pa v naslednjih številkah Prometnika.

Miran Prnaver