Martinovanje 2013 na Primorskem

Martinovo je ljudski praznik, ki sega v čas pred Kristusom. Praznovali so ga v zahvalo bogovom  za dobro letino, hkrati pa se priporočili za še boljšo v prihodnjem letu.

Kaj bolj primernega kot to? Prositi in se obenem še dobro imeti! Ker smo zvesti našim prednikom, smo se tudi letos skupaj zbrali pod okriljem ene strehe, OO Postojna, OO Gorica in OO Koper. Na turistični kmetiji Francinovi v vasi Avber smo okušali Martinove dobrote in nazdravili z mladim vinom. Da pa se ne bi energija spremenila v maščobo, je poskrbel naš že znani muzikant Matej!

Vse lepo hitro mine in tako nam je čas namenjen druženju vse prehitro minil. Še sreča, da so pred vrati prazniki, kajti energije in volje imamo dovolj!