Po 40.letih

Po 40. letih

Leta 1973 sta na Železniški prometno-transportni šoli Maribor končala triletno šolanje dva razreda, in sicer, eden razred sprevodnikov in drugi razred skladiščnikov. Bili smo generacija, ki je v veliki večini ostala zvesta železnici. Tako, kot smo bili pravi železničarji, smo se vsa ta leta tudi zvesto srečevali. Najprej ob okroglih obletnicah, po tridesetem letu pa kar vsako leto, ker smo vmes nekaj sošolcev, žal, izgubili. Letos junija smo se ob 40-letnici zbrali na Prometni šoli Maribor in se v spomin fotografirali pred muzejsko lokomotivo. Čeprav nismo bili vsi, je bilo lepo.  In ravno zato, ker nas je bilo malo, prilagam fotografijo iz junija 1973, na kateri nas je veliko, in iz junija 2013, kjer nas je malo manj. Upam, da se nam tisti, ki se bodo na prvi fotografiji prepoznali, v letu 2014 pridružijo, saj nas je že kar nekaj v penzionu in zdaj čas ni več problem.

Ludvik Goričan