Naš spletni portal uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?

Logo
Dobrodošli na spletni strani Sindikata železniškega prometa Slovenije. Spletna stran je namenjena sprotnemu obveščanju naših članic in članov, vseh zaposlenih v podjetju Slovenske železnice d.o.o, hčerinskih podjetjih in drugih podjetjih ter širše slovenske javnosti o dogajanjih tako v sindikatu kot tudi znotraj slovenskih železnic.

Pristopna izjavaOstali obrazci

Prijateljski obisk SŽPS na Poljskem

Prijateljski obisk SŽPS na Poljskem

Naš sindikat je letos obiskal kraj Niesulice na Poljskem.

To je prijetna destinacija v turističnem naselju Kormoran. Druženje je trajalo tri dni. Slovensko ekipo smo sestavljali Matjaž, Milorad, Slavko, Grozdana in jaz. Kot po navadi v prijetni družbi Hrvatov, Čehov, Slovakov in Poljakov.

Druženje je potekalo v okviru programa. Torej, športno udejstvovanje v odbojki, rugbyu ter metanju cokle. Obiskali smo zelo lepo ohranjen bunker iz 2.svetovne  vojne. Predstavniki vseh držav udeleženk so se udeležili delovnega sestanka na temo trenutnega stanja železnic v posamezni državi in problemov, s katerimi se srečujejo naši kolegi. Prav tako smo predstavili naše probleme, s katerimi se srečujemo na Slovenskih železnicah. Ostali smo ta čas izkoristili za ogled čudovite narave okoli kampa. Ob večerih smo se družili ob poskočnih zvokih njihove glasbe.

Gostoljubje in prijaznost naših gostiteljev je resnično brezmejna. Odprtost Poljakov, pozitivna energija in predanost do gostov so vrline, zaradi katerih se radi vračamo tja vsako leto.

Letos se vidimo še enkrat. V juniju nas obiščejo na športnih igrah v Ljubljani.

Za konec pa še ena misel. Ni bogastvo v tem kar vidimo ali mislimo da je, temveč v tem, kar lahko občutimo, ko smo v družbi iskrenih ljudi.

Bojana Kocjančič