Praznovanje dneva žena 2013

Letošnji gostitelj praznovanja dneva žena je bila OO Celje. Sprejeli so nas na železniški postaji. Ob prijetnih zvokih harmonikaša, Vilija Mesariča, so sledili topli pozdravi med nami, saj se nekateri nismo videli že leto dni. Ni manjkal prigrizek ter dobra žlahtna kapljica.

Celjani so se izkazali kot dobri gostitelji. Razkazali so nam bogato kulturno dediščino, ki so nam jo zapustili naši predniki na celjskem. Ogledali smo si staro mestno jedro z ostanki obzidja nekdanjega srednjeveškega mesta.

Zanimivo pripoved o celjskih grofih pa smo izvedeli, na ruševinah celjskega gradu, od vodiča Marjana Mesariča.

Praznovanje smo zaključili v gostišču Hochkraut. Udeleženim članicam SŽPS je za njihov praznik  čestital predsednik Matjaž Skutnik. Dekletom in ženam je podaril cvetlični lonček s posvetilom: Brez vas na svetu bi bilo hudo, ob vas in z vami pa nam je lepo.

Nekaj deklet oziroma žena je imelo še srečo na srečelovu, kjer so bile dodatno obdarjene z lepim darilom.

Pa plesali smo, se veselili in poklepetali med sabo.

Za zaključek večera pa torta – štiriperesna deteljica za srečo in z željo po vnovičnem snidenju naslednje leto.

Več pa naj povedo fotografije.

SREČNO, dekleta in žene.

Stanko Zebec