Smučanje SŽPS OO Celje v Flachau

V soboto, 26.01.2013, smo se člani sindikatov  SŽPS OO Celje, SVSŽ in SSSLO OO Celje, odpravili na že tradicionalno smučanje na avstrijsko smučišče Flachau.

Flachau leži v osrčju Dežele Salzburg. Kraj  ni samo vsakoletno prizorišče svetovnega prvenstva v alpskem smučanju, ampak tudi priljubljen dopustniški kraj z zelo dobro turistično infrastrukturo, o čemer smo se udeleženci  smučanja tudi prepričali. Kot zanimivost lahko omenim, da je  Flachau  rojstni kraj vrhunskega alpskega smučarja Hermanna Maierja.

Na poti nas je spremljala dobra volja, kar je posledica pričakovanja prijetnega doživetja, saj je bilo napovedano sončno vreme in ugodne snežne razmere.

Na smučišču so se naša pričakovanja izpolnila. Pričakalo nas je čudovito sončno vreme, na nebu ni bilo zaznati niti oblačka. Razmere za smučanje so bile idealne. Takšne kot si jih smučar lahko samo želi. Proge na smučišču so bile lepo urejene. Udeleženci izleta smo lahko z veliko žlico zajemali užitke smučanja z vijuganjem po številnih progah. Tako smo si napolnili baterije in zbistrili glave. Če povzamem, smučanje je minilo kot  en sam užitek.

Prijetno vzdušje se je preneslo tudi na pot domov. Nekaj urna vožnja v povratku je minila hitro. Zadovoljni s prijetnim smučanje in ob dejstvu, da se nam ni pripetila nobena nezgoda na smučišču, smo si obljubili, da se ob letu zopet  srečamo.

Edvard Kostić